Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Cabaretvoorstelling door de Enge Buren Geweest
sluiten
Cabaretvoorstelling door de Enge Buren

Cabaretvoorstelling door de Enge Buren

Ruk!

woensdag 22 maart 2017 - 20:15u

Cabaret Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€18,50
20:15u
Theater, Cabaret
Schouwburg - Kleine zaal

Muzikale rollercoaster door drie multi-instrumentalisten

Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als ‘vrouwen’ en/of ‘mannen muziek’? Jazeker…maar is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen? Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn Enge Buren totaal van de pot gerukt?!

 

 

In hun nieuwe muzikale cabaretprogramma rocken de Buren als vanouds. Op anarchistische wijze worden acts, sketches en muzikale stijlen door elkaar verweven tot een zinderende show waarbij het publiek wordt meegezogen. Even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels. Gewoon het verstand op nul en meegaan in die ‘Muzikale Rollercoaster’ vol humor, energie en schwung; verrukkelijk!

Zou het ze lukken om vrouwen en mannen massaal over te laten gaan in ‘muzikaal omdenken’?! Riemen vast: Enge Buren rukt uit!

Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Hun eigen muziek steekt goed in elkaar en de stiekem verrekt goede stemmen maken het feest compleet. Enge Buren is een genot om naar te kijken én naar te luisteren. Het is een traktatie voor uw zintuigen en een training voor de lachspieren.

Credits
Spelers: Pyr Tilma, Henk van der Weijden, Michiel Bos
Regie: Wannie de Wijn
Fotograaf: Ivo de Kok

  • "Een reactie van een bezoeker in het land: Een dolle avond met Enge Buren. Het begint meteen al goed met herkenbare tunes. In de zaal wordt volop meegezongen. Het draait in deze voorstelling om voorliefde voor bepaalde muziek door vrouwen of juist voor mannen. En het klopt in de meeste gevallen. Vrouwen herkennen bepaalde songs eerder en andersom en dat hoor je door het meezingen. Enge Buren speelt een ongelooflijk aantal instrumenten, en er is een enorm gevarieerd repertoire. Er wordt enorm veel gelachen om de mimiek, de sketches, dansjes en teksten van de Enge Buren. Op bekende songs hebben de 3 mannen eigen Nederlandse teksten gemaakt, die treffend zijn voor deze tijd. Zowel hilarisch als ontroerend. Soms tijd voor reflectie, zeker in de eigen nummers. De stembanden lijken van elastiek, de stemmen zijn onnavolgbaar; van hoog naar mooie bassen. Een heerlijke voorstelling waar iedereen een geweldig gevoel aan zal overhouden en opgeladen weer naar huis gaat."
aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.