Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Mattheus Passie (J.S. Bach) Geweest
sluiten
Mattheus Passie - De Judaskus (c) Boy Hazes-web

Mattheus Passie (J.S. Bach)

Camerata Amsterdam en gerenommeerde zangers 8+

vrijdag 30 maart 2018 - 19:00u

Familie/Jeugd Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 24.50
19:00u
Theater, Familie/Jeugd
Schouwburg - Grote zaal

Toegankelijke kennismaking met klassiek meesterwerk

Onze passie: Bachs Mattheus! Bachs Mattheus-passie mag zich verheugen op een enorme populariteit. Honderden uitvoeringen van dit meesterwerk zijn te beluisteren in de aanloop naar Pasen. Edwin Rutten (de enige echte ome Willem, maar ook presentator van het Weense Nieuwjaarsconcert) heeft, trouw aan de muziek, trouw aan Bach en trouw aan het verhaal, een versie van dit meesterwerk gemaakt, speciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers.

Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen beleven tijdens deze voorstelling misschien wel hun eerste kennismaking met de Mattheus Passie. Hij vertelt op zijn bekende beeldende wijze het verhaal aan de hand van originele muziekfragmenten. Hoofdrolspeler in het verhaal van Rutten is natuurlijk Jezus, hier omgedoopt tot JC. Hij laat u kennis maken met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is.

De Mattheus duurt normaliter twee en een half à drie uur. Edwins versie is teruggebracht tot een uur en vijftien minuten om de volgende generatie een eerste introductie tot dit zo populaire klassieke werk te geven. Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten. Jeroen Weierink dirigeert. Na afloop is er een ‘meet the artist’ in de foyer waar groot en klein met Edwin in gesprek kan gaan over de voorstelling. Een geweldige kans om uw kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met uw passie: de Mattheus.

Credits
Verhaal en verteller: Edwin Rutten
Dirigent: Jeroen Weierink
Regie: Marc Pantus
Door: Camerata Amsterdam en gerenommeerde zangers

aan het zoeken...