Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
De Metropole Orkest Cellos Geweest
sluiten

De Metropole Orkest Cellos

Specialisten in crossover

donderdag 15 december 2022 - 20:15u

Show/Theaterconcert
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 22.50
20:15u
Show/Theaterconcert
Toon Hermans Theater - LaagLandzaal

Specialisten in crossover

De Metropole Orkest Cellos – Joel Siepmann, Emile Visser, Annie Tångberg en Jascha Albracht – combineren een brede muzieksmaak en -kennis met een flinke dosis creativiteit en improvisatie. De cellogroep laat, geheel in de traditie van het Metropole Orkest, een veelzijdig geluid horen.

In dit concert zult u ervaren dat schijnbaar onverenigbare muziekstijlen samen een mooi en verrassend programma kunnen vormen. De MO Cellos mengen de grunge van Nirvana moeiteloos met tango-elementen en schakelen van ritmische soulmuziek naar gevoelige ballads. Als specialisten in crossover spelen ze zowel popklassiekers als jazz en wereldmuziek. In hun handen is de cello meer dan een strijkinstrument. In zelfgeschreven arrangementen laten ze hun cello’s zingen als een trompet, schuren als een elektrische gitaar en grooven als een drumset.

 

De ontstaansgeschiedenis van de Metropole Orkest Cellos als zelfstandige groep binnen het wereldberoemde orkest is een bijzonder verhaal. Joel Siepmann zou in maart 2020 zijn eerste concerten spelen als de aanwinst van het orkest. Toen die concerten geannuleerd werden besloot de rest van de groep op ludieke wijze vanuit huis een muzikaal welkom te sturen. Het was de aanzet voor een niet te stoppen creatieve uitwisseling tussen de vier cellisten. Om ondanks de lockdown aan hun sound te kunnen werken speelden ze zelfgeschreven cello-arrangementen van parels uit het Metropole repertoire en hun eigen favoriete popsongs. En toen voorzichtig weer de eerste concerten voor beperkt publiek georganiseerd werden traden de Metropole Orkest Cellos op als ambassadeurs van het orkest. De cellogroep nam in 2021 zelfs een cd op. ‘Metrocelli’ bevat een bijzonder mix van klassiekers uit dance, pop en licht-klassieke muziek. Van Dolf van der Linden tot Nirvana. 

aan het zoeken...