Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Club Lam
sluiten

Club Lam

Lolita - Landelijke Première

vrijdag 15 oktober 2021 - 20:15u

Toneel/Muziektheater Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Toneel/Muziektheater

Is een leven geleefd als deze geleefd wordt voor de bevestiging van anderen?

Drie eind-twintigers, Lola, Dolly en Dolores wonen nog altijd samen. Noodgedwongen speelt hun leven zich vooral online af. De wereld staat in de fik en alleen met een speciaal thuisbezorgd pak kun je over straat.

Let op: dit is een Testen voor Toegang evenement, dus denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Vergeet ook je legitimatiebewijs niet. Meer info vind je hier.

Over Lolita

In deze nieuwe tragikomedie Lolita zien we drie Lolitas die zich moeten verhouden tot hun verleden. De vrouwen zoeken ieder op hun eigen manier nog altijd naar erkenning.De één romantiseert haar liefde met een onbereikbare oudere man door lange brieven te schrijven. De ander verliest zichzelf op het internet door oneindig veel producten te bestellen. De derde vrouw is geobsedeerd met onlineroem: van Onlyfans tot eetvideos. Door hun geluk te halen uit erkenning van anderen, maken ze zichzelf afhankelijk en duwen zich steeds verder in een keurslijf van de verwachting van anderen. Met onze Lolita stellen wij de vraag: Is een leven geleefd als deze geleefd wordt voor de bevestiging van anderen? 

Ze was Lola in een lange broek. Ze was Dolly op school. Ze was Dolores als ze ergens haar naam onder zette. Maar in mijn armen was ze altijd Lolita.” – uit Lolita (Nabokov, 1955) 

“Dacht je dat ik het niet door had? Ik wist heus wel dat het een viezerik was. Hoe hij alleen al naar mij keek. Je kon er een teiltje onderzetten. Met zijn benen wijd als hij me zat te begluren achter een boek. Met zijn kruis geduwd tegen het aanrecht als ik zat te eten. Tegen de deurpost leunend als ik al in mijn bed lag. Ik wist, nee ik voelde dat hij naar mij keek. Altijd. Overal. Zo keek hij alleen naar mij. Met zijn doffe bruine ogen. Ogen waar geen hoop in te vinden is. Nu pas begrijp ik dat dat ongeluk is. Het ongelukkige bestaan van oude mannen zonder doel, zonder toekomst, zonder geweten. Hij verveelde zich. Het leven had hem teleurgesteld en het enige dat hij nu nog kon was zich vervelen.” – uit Lolita van Club Lam (IJpelaar, 2021) 

Credits 

Tekst: Marloes IJpelaar
Spel: Ella Kamerbeek, Ayla Satijn en Marloes IJpelaar 

Productie: Club Lam
Coproductie: Schouwburg de Domijnen en VIA ZUID

Over Club Lam

Club Lam (2018) zet zich in voor betere vrouwenrollen in de cultuurindustrie. Personages die net zo divers zijn als wijzelf. Ons motto is dan ook; viering van vrouwelijke energie.  Op een humoristische manier pakken wij onderwerpen als feminisme en clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Wij zijn toegewijd aan vernieuwd teksttoneel – we schrijven en spelen nieuw repertoire. Ieder personage vertegenwoordigt een andere kijk op de zaak. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die Already, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord. 

aan het zoeken...