Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Clous van Mechelen Geweest
sluiten

Clous van Mechelen

Big City, You're So Pretty

vrijdag 22 november 2019 - 20:15u

Show/Theaterconcert Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€17,50
20:15u
Theater, Show/Theaterconcert
Schouwburg - Kleine zaal

Clous van Mechelen zingt Tol Hansse

Clous van Mechelen heeft een theaterprogramma gemaakt met de liedjes van Tol Hansse. Ja, waarom? Clous is de componist van de teksten van Tol. Ook is hij de producer van vier langspeelplaten en een CD die hij samen met Tol maakte. Big City was de grote hit, maar ook Achter de Rododendron en Zes Planken scoorden goed.

Clous en Tol kwamen elkaar tegen op het conservatorium, Tol speelde trompet en Clous clarinet. Beide met de hakken over de sloot geslaagd begonnen ze samen Rockband “The Sharks” waarmee ze maanden lang in Frankrijk en Duitsland speelden. Later in nog wat nachtclubs in Amsterdam. Daarna was het ieder voor zich.

Vele jaren later zocht Tol een componist voor zijn teksten en dacht gelukkig nog eens aan Clous die juist met “De Butlers” een hitje had gescoord: De chinees doet veel meer met vlees en een merkwaardige bekendheid als Jantje Vos de pianostemmer in de VPRO series van Wim T. Schippers had gekregen. Willem van Kooten (Joost den Draaijer) vond de demo’s die Clous en Tol maakten apart genoeg voor de eerste LP met natuurlijk daarop Big City.

Heerlijk om nog eens die nummers te zingen en vandaar dit programma vol Tol Hansse songs achter de piano met wat aardige anekdotes over het vak en wat saxofoon voor de variatie!

Credits
Regie: Evert de Vries
Met: Nol van Bennekom op de contrabas, want je weet: Doe de was de deur uit maar niet de bas.

Inclusief pauzedrankje

aan het zoeken...