Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Camerata RCO
sluiten
Camerata RCO

Camerata RCO

zondag 13 mei 2018 - 16:00u

Klassiek Theater
€19,50
16:00u
Theater, Klassiek
St. Petruskerk

Muziek van Mozart, Beethoven en Haydn in bijzondere klarinet- en strijkarrangementen

Camerata RCO, het internationaal vermaarde ensemble met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, speelt naast het ‘ijzeren’ kamermuziekrepertoire, graag minder gespeelde stukken met een interessante (historische) achtergrond. In dit programma hoort u hoe in de late 18e en vroege 19e eeuw muziek breder gedeeld werd, door originele werken te arrangeren voor een andere combinatie instrumenten.

Mozart schreef zijn pianotrio KV 496 in de zomer van 1786. Ongeveer tien jaar later bewerkte een niet nader genoemde componist (Hummel of eventueel de uitgever André zelf) dit prachtige stuk voor klarinet en strijktrio. Dit om een groter (speel-)publiek te bereiken.

Beethoven schreef zijn trio opus 9 in c klein in 1797-98. Het is een zeer energiek stuk met scherpe contrasten, dynamische effecten en met veel passie. De 28-jarige Beethoven vond zijn trio’s opus 9, zijn beste werken! Het biedt een vooruitblik op zijn andere werken in dezelfde toonsoort, zoals bijvoorbeeld zijn 5e symfonie.

De Italiaanse klarinetvirtuoos Gambaro (uit Genua) bewerkte in de vroege 18e eeuw vier delen uit diverse Haydn strijkkwartetten tot een kwartet voor klarinet en strijktrio. In het eerste deel gebruikte hij zelfs twee delen uit verschillende kwartetten die hij samensmeedde tot een geheel.

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.