Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Barockfestival – Holland Baroque met Eric Vloeimans Geweest
sluiten
Barockfestival – Holland Baroque met Eric Vloeimans

Barockfestival – Holland Baroque met Eric Vloeimans

zaterdag 24 juni 2017 - 19:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€19,50
19:00u
St. Michielskerk

Holland Baroque is nergens bang voor

Dat zijn de woorden van trompettist Eric Vloeimans. ‘Holland Baroque heeft mij de barok in getrokken en geeft me de ruimte om mijn ziel en zaligheid in het improviseren te leggen: een waanzinnige combi.’ Na het succes van het programma Old, New & Blue in 2014 en 2015, waarmee zij zelfs voor de Koning en Koningin speelden, nodigt Eric Holland Baroque nu uit voor een theatertour.

Dit concert maakt deel uit van het Barockfestival. Er is ook een combiticket* verkrijgbaar voor 3 concerten: Calefax – Holland Baroque met Eric Vloeimans – AD MOSAM
*Combiticket: indien u deze 3 voorstellingen tegelijkertijd (via de optie verder winkelen) bestelt, betaalt u €50,00 i.p.v € 58,50

Deze avond begint met de presentatie van de Workshop amateur(koor)zangers door Jetse Bremer.

Vergeten schatten uit de barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De musici schieten van de zeventiende eeuw, dwars door de achttiende, naar het hier en nu. De melodieuze en funky tonen en composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder anderen Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een geheel nieuw genre. Hokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk versmelten.

Spelerslijst
Judith Steenbrink – viool
Katarina Aleksic – viool
Eric Vloeimans – trompet
Esther van der Eijk – altviool
Tomasz Pokrzywinski – cello
Michal Bak – contrabas
Christoph Sommer – luit
Adam Woolf – trombone
Lambert Colson – zink
Adrián Rodríguez Van der Spoel – slagwerk
Tineke Steenbrink – orgel, klavecimbel

Attentie:
Bij de locatie is geen mogelijkheid te pinnen.

Over Holland Baroque
De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque. Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek. Holland Baroque belicht Vivaldi vanuit Japans perspectief, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen. Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere ensembles en solisten, waarmee Holland Baroque oude muziek in het hier en nu plaatst. Succesvolle ontmoetingen had Holland Baroque met eigenzinnige solisten als Giovanni Sollima, Eric Vloeimans, Lars Ulrik Mortensen en Aisslinn Nosky, met diverse ensembles waaronder Orkater, Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam op podia als Radialsystem V, Cellobiënnale Amsterdam en Konzerthaus Wien. Het resultaat van die ontmoetingen verwoordde De Stentor als volgt: ‘De instrumenten en de uiteenlopende stijlen contrasteren naar de vorm, maar versterken elkaar naar inhoud. Zó wordt iets nieuws geboren.’ Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

Over Eric Vloeimans
Eric Vloeimans mag gerust de beste jazztrompettist van ons land genoemd worden. Hij blinkt uit in zijn intuïtieve manier van spelen en zijn mooie fluwelen toon. Vloeimans is een uitgesproken lyricus die het avontuur niet schuwt en moeiteloos schakelt tussen subtiele kamerjazz, vrije impro, wereldmuziek, fusion & dance.
Geboren in 1963, studeerde hij in 1989 met de hoogste lof af aan het Rotterdamse Conservatorium. Daarna ging hij naar New York om verder te studeren bij de trompettist Donald Byrd en te spelen in de big bands van Frank Foster en Mercer Ellington. In de laatste jaren heeft Eric Vloeimans zich geprofileerd als musicus van internationale allure. Hij speelt met wereldmusici zoals John Taylor, Marc Johnson, Peter Erskine, Nguyên Lê, Jarmo Savolainen, Philippe Catherine, Joey Baron, Jimmy Haslip en Bugge Wesseltoft, waarbij hij voortdurend zijn veelzijdigheid demonstreert. In de internationale jazzmagazines wordt hij vergeleken met grote trompettisten als Wynton Marsalis, Chet Baker en Dave Douglas.

Vloeimans heeft een compleet eigen muzikaal idioom geschapen. Zijn trompetspel is eigenzinnig, origineel en emotievol. Het is zwoele, sensuele muziek, smooth and mellow, met een toon waarvoor zelfs luisteraars die niet van jazz denken te houden door de knieën gaan. Swingend is het allemaal ook nog, en perfect gespeeld – toch wordt het nergens gladde loungejazz, daar is het weer te spannend voor. Bovenal staat Vloeimans voor bloed- en bloedmooie muziek.

Meer informatie over Holland Baroque en Eric Vloeimans

 

  • "Verbluffend mooie fusie van jazz en barok"
    Het Parool
aan het zoeken...