Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Barockfestival Luisteren naar Masterclass Barockinterpretatie
sluiten
190623_maarten-engeltjes02_web

Barockfestival Luisteren naar Masterclass Barockinterpretatie

vrijdag 21 juni 2019 - 13:45u

Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Kom luisteren naar de masterclass voor zangers

Tijdens het Barockfestival Sittard wordt een 4-daagse masterclass voor zangers georganiseerd. Deze masterclass, in de Andreaskapel Leyenbroekerweg 111B, staat open voor jonge professionele zangers en/of masterstudenten zang. Van hen wordt verwacht dat zij ervaring hebben opgedaan met repertoire uit de 17e en 18e eeuw, bekwaam zijn als ensemblezanger en getuigen van stijlkennis. De masterclass is ook open voor publiek zodat je kunt meebeleven hoe gezamenlijk gewerkt wordt aan het eindresultaat van deze masterclass: een concert in het Gruizenkerkje.
Attentie: koop je je kaartje aan de dagkassa, denk dan aan je pinpas want er kan alleen gepind worden.

Inhoud workshop

Gedurende 5 dagdelen krijgen de geselecteerde deelnemers individuele lessen van master Maarten Engeltjes en worden daarbij begeleid op continuo. Elke deelnemer ontvangt per dag 45 minuten individuele les en is uiteraard als deelnemer aanwezig bij de lessen aan andere kandidaten. Het 6e dagdeel (zaterdagmiddag) wordt afgesloten met een kort concert waarin de deelnemers het resultaat van de masterclass publiek presenteren.

Luisteren naar de Masterclass Barokinterpretatie
do 20 jun 9.00 – 12.00
do 20 jun 13.00- 17.00
vr 21 jun 9.00 – 12.00
vr 21 jun 13.00- 17.00

Over Maarten Engeltjes

De Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes zingt zowel barok als eigentijds repertoire. Hij werkt regelmatig samen met Ton Koopman en Amsterdam Baroque Orchestra & Choir evenals met Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor. Zijn eigentijdse optredens omvatten de wereldpremière van Lera Auerbach’s Dresdner Requiem met de Staatskapelle Dresden onder leiding van Vladimir Jurowski, Gavin Bryars’ The War in Heaven in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, en de rol van Adschib in Hans Werner Henze’s L’Upupa und der Triumph der Sohnesliebe dat deel uitmaakte van de NTR Zaterdagmatinee in het Amsterdamse Concertgebouw, gedirigeerd door Markus Stenz. Opmerkelijke concerten waren de Hohe Messe van Bach met de Akademie für Alte Musik Berlin onder leiding van Daniel Reuss, Pergolesi’s Stabat Mater met Concerto Köln, en een Europees tournée samen met B’Rock Orchestra met Vivaldi’s Nisi Dominus en Hasse’s Salve Regina. Engeltjes soleerde in Händel’s Messiah in Rome met het Orchestra of the Accademia Nazionale di Santa Cecilia, in Bach’s Johannes Passion met de Münchener Philharmoniker en eveneens met het Tonhalle-Orchester Zürich, in Bach’s Magnificat met het Bergen Philharmonic Orchestra onder leiding van Juanjo Mena, en hij gaf een recital van opera-arias van Händel met het Nederlands Kamerorkest in het Amsterdamse Concertgebouw.

Meer info over Maarten Engeltjes.

aan het zoeken...