Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Barockfestival – Ivo Janssen
sluiten
Barockfestival – Ivo Janssen

Barockfestival – Ivo Janssen

J.S. Bach Goldbergvariaties

donderdag 22 juni 2017 - 19:30u

Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€17,00
19:30u

Film & Concert

Een speciale avond rondom pianist Ivo Janssen (Venlo, 1963). U ziet eerst de documentaire BACH & BETON van Haukje Heuff, die toont hoe Ivo Janssen een voormalig munitieschip verbouwt tot concertzaal. Daarna speelt Ivo Janssen in het naast het Filmhuis gelegen Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst een uur lang, op concertvleugel, de Goldbergvariaties van J.S. Bach.

Kaarten zijn te bestellen via pagina filmhuis.

De documentaire BACH & BETON van regisseuse Haukje Heuff gaat over de intieme wereld van klassiek pianist Ivo Janssen op een Amsterdamse vaart. De musicus speelt om gehoord te worden, maar wel per se op zijn manier. Hij besluit zijn eigen concertzaal te bouwen in een voormalig munitieschip. Deze onderneming gaat niet zonder slag of stoot. Met gedrevenheid blijft hij strijden voor zijn muziek en het bouwen van zijn concertzaal. De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.

Na afloop van de film is er een korte Q&A met regisseuse Haukje Heuff, waarna iedereen wordt verwacht in het museum voor het pianoconcert. In de prachtige ambiance van de net geopende tentoonstelling BEN IK EEN DIER?, luistert en kijkt u naar het Bach Recital van Ivo Janssen. Met de zojuist geziene beelden van de documentaire in het achterhoofd extra speciaal en fascinerend.
Een avond waar de fan van de Barokmuziek bij móet zijn: muziekdocumentaire en pianoconcert. U betaalt één prijs voor zowel documentaire als concert. Het is een all-in pakket, dus alleen de documentaire bekijken of alleen het concert bijwonen is geen optie.

Ivo Janssen (Venlo, 1963) studeerde bij de bekende pedagoog Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In de documentaire BACH & BETON vertelt Jan Wijn over Ivo als leerling. In 2007 voltooide Ivo een zeer ambitieus project: de cd-opname van het complete werk voor klavier van J.S. Bach. Deze internationaal veelgeprezen cyclus werd uitgebracht op zijn eigen label VOID Classics. Sinds enige tijd treedt Ivo Janssen ook veelvuldig op met schrijfster Anna Enquist. Ook Enquist komt aan het woord over haar werkrelatie en hechte vriendschap met Ivo in de film BACH & BETON. Sinds 2014 heeft Ivo Janssen reeds vijftig concerten op zijn concertboot gegeven.

Haukje Heuff (Eindhoven, 1973) studeerde aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Ze werkt twintig jaar als filmeditor van documentaires en dramaseries. Zij monteerde onder andere de dramaseries Moordvrouw, Bloedverwanten, Het Schaep met de vijf poten, Jeuk, Bluf en in oktober is de speelfilm Hartbeat te zien in de Nederlandse theaters. Ze monteerde vele tientallen documentaires voor onder andere NCRV Dokument en Holland Doc. Met BACH & BETON maakt ze haar debuut als regisseur.

VPRO’s Nooit meer Slapen sprak met Ivo over het bijzondere project: klik hier

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.