Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Barockfestival AD MOSAM Geweest
sluiten
190623_Barockfestival_Ad_Mosam_Vivaldi_2_web

Barockfestival AD MOSAM

zondag 23 juni 2019 - 16:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 22.50
16:00u
St. Petruskerk

Slotconcert Barockfestival Sittard

Traditiegetrouw sluit Sittards AD MOSAM Barok ensemble o.l.v. Huub Ehlen het Barockfestival Sittard af. In deze derde editie vormt Vivaldi’s vier jaargetijden het prachtige sluitstuk van vijf dagen Barock. De internationaal geroemde Zuid-Koreaanse countertenor Minho Jeong zingt Vivaldi’s Nisi Dominus.
Attentie: koop je je kaartje aan de dagkassa, denk dan aan je pinpas want er kan alleen gepind worden.

Vivaldi – Vier jaargetijden

Vivaldi’s Vier Jaargetijden is een van de meest iconische werken uit de barok én een van de meeste bekende uit de muziekgeschiedenis. We horen donkere wolken donderen, verliefde vogels fluiten en waakzame honden blaffen, maar… Vivaldi laat vooral zijn strijkorkest in de meest uiteenlopende kleuren zingen.
Countertenor Minho Jeong zingt Vivaldi’s Nisi Dominus. Het adembenemende verstillende 4e deel daaruit (Cum Dederit) kreeg een prominente rol in de film Spectre. Maar ook voor wie de beelden van deze film niet kent, is de diepe emotie van dit werk onontkoombaar.

Programma

Vivaldi – Le Quattro Stagioni, RV 269, 315, 293, 297
Vivaldi – Nisi Dominus, RV 608

Uitvoerenden

AD MOSAM BAROCK o.l.v. Huub Ehlen
Minho Jeong (countertenor)
Volker Möller (viool)

Over AD MOSAM

Orkest

De orkestmusici van AD MOSAM hebben veelal ervaring opgedaan in wereldwijd gerenommeerde (barok)orkesten en ensembles zoals bijvoorbeeld Les Arts Florissant, The Amsterdam Baroque Orchestra en Musica Antiqua Köln. Alle musici kennen de rijke versiertechnieken van de verschillende barokke stijlen en genieten van de zo noodzakelijke interactie en improvisatie op het podium.

Huub Ehlen

Huub Ehlen verenigt zijn muzikale gedrevenheid met een grote belangstelling voor de menselijke stem. Mede op grond van zijn ervaring als ensemblezanger en docent stemexpressie verwierf hij de vaardigheid om stemmen soepel te laten versmelten tot een warme maar vitale koorklank. Dankzij zijn inzicht in de partituur en ervaring in de geïmproviseerde muziek weet hij aandacht te geven aan het muzikale detail in een gedurfde speelsheid met kleur, tekst en beweging. De ruimte die hij daarbij geeft aan zijn musici maakt hem tot een gewaardeerd muzikaal leider, waar barokmusici zich graag door laten inspireren. Zijn interpretaties worden dan ook gekenmerkt door een gedurfd zoeken naar de muzikale inhoud, aandacht voor het detail en het laten harmoniëren van woord en toon.

Over Minho Jeong

De Zuid-Koreaanse Countertenor Minho Jeong werd geboren in Dae-gu. Hij begon zijn zangcarrière op de middelbare school en studeerde eerst voor tenor, maar nam na zijn afstuderen de radicale beslissing om verder te gaan als countertenor.
Zijn debuut als countertenor maakte hij het jaar daarop in 2012 met de alt-aria’s uit de h-moll messe van J.S. Bach met de Bachsolisten Seoul, onder leiding van Masaaki Suzuki.
In de jaren daarop volgend zong hij diverse Bach cantates en passies met gerenommeerde musici, zoals Hakwon Yoon, Sunah Kim, Masaaki Suzuki, Masato Suzuki, Ryo Terakado, Pascal Bertin, Jos Vermund, Mike Fentross, Gerd Türk, and Sigiswald Kuijken. Deze concerten voerden hem naar grote concertlocaties, zoals de LA Disney Hall, Dallas Opera Theater, Lotte Concert Hall, Seoul Art Center en de Tokyo Opera City Concert Hall.
Minho studeerde bij Seungbok Shin, Dongho Shin, Junghyun Kim, Chungsik Park, en Seunghee Park. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij les krijgt van Rita Dams, Peter Kooij, Pascal Bertin, en Robin Blaze.

Meer Barockfestivalconcerten:
wo 19 juni: Openingsconcert markt o.l.v. Cesar Zuiderwijk
do 20 juni: Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
vr 21 juni: AD MOSAM Motettenconcert
za 22 juni: Presentatieconcert Masterclass o.l.v. Maarten Engeltjes
za 22 juni: FUSE
za 22 juni: Concerten Tuinenroute
za 22 juni: Hans Dulfer Jazzband
zo 23 juni: Lunchconcert Hotel de Limbourg

aan het zoeken...