Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Barockfestival – Presentatie Masterclass Barokinterpretatie Geweest
sluiten
Barockfestival – Presentatie Masterclass Barokinterpretatie

Barockfestival – Presentatie Masterclass Barokinterpretatie

o.l.v. Peter Kooij

zaterdag 24 juni 2017 - 10:00u

Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€7,50
10:00u
St. Michielskerk

Afsluiting en presentatie van de 4-daagse masterclass voor zangers

Tijdens deze zaterdagochtend werken de 8 deelnemers aan de masterclass met orkest en ronden zij deze af met een kort concert waarin zij het resultaat van de masterclass aan het publiek presenteren. In de mooie ambiance van de barokke St. Michielskerk kunt u meebeleven hoe het resultaat klinkt van 4 dagen masterclass o.l.v. master Peter Kooij.

Peter Kooij begon op zesjarige leeftijd met zingen in het koor van zijn vader en als jongenssopraan maakte hij al vele radio-, TV- en plaatopnamen. Na zijn viool- en zangstudie aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij het solo-diploma zang aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam, waar hij bij Max van Egmond studeerde.

Zijn concertreizen voerden hem naar de belangrijkste muziekcentra in de hele wereld zoals: Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Wien, Carnegie Hall New York, Royal Albert Hall London, Teatro Colon Buenos Aires, Berliner en Kölner Philharmonie, Palais Garnier Parijs, Suntory en Casals Hall Tokyo, waar hij o.a. onder leiding van Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, Gustav Leonhardt, René Jacobs, Sigiswald Kuijken, Roger Norrington en Iwan Fisher zong.
Peter Kooij werkte mee aan meer dan 130 CD´s voor Philips, Sony en Virgin Classics, Harmonia Mundi, Erato, EMI en BIS. Door BIS werd hij uitgenodigd alle cantates, passionen en verdere belangrijke vokale werken van J.S. Bach op te nemen met het Bach Collegium Japan o.l.v. Masaaki Suzuki.

Naast zijn concertpraktijk is Peter Kooij artistiek adviseur van het ´Ensemble Vocal Européen´. Sinds 2013 is hij docent aan de HfK Bremen.
Verder wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses (o. a. in Duitsland, Japan, Finland, Frankrijk, Portugal, Belgie en Spanje).

Deelnemers Masterclass
Queralt Aymerich (Spanje)
Chiara Ducomble (België)
Christine Goethals (Luxemburg)
Tess Marique Oostwouder (Nederland)
Helena Poczykowska (Polen)
Willemijn Spierenburg (Nederland)
Valentin Vatev (Bulgarije)
Anna Zawisza (Polen)

Attentie:
Bij de locatie is geen mogelijkheid te pinnen.

aan het zoeken...