Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Avond van de Poëzie 2020 Geweest
sluiten

Avond van de Poëzie 2020

Avond van de poëzie

vrijdag 14 februari 2020 - 20:00u

Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€ 7.50
20:00u
Poppodium Volt

Avond van de Poëzie 2020 met alleen maar toppers!

Ook in 2020 is de Avond van de Poëzie weer op de dag van de liefde, 14 februari. De avond begint om 20:00 uur in Poppodium VOLT. Dankzij het grote succes is dit al de negende editie. Het belooft een sfeervolle en inspirerende avond te worden waarbij gedichten, livemuziek en beeldende kunst centraal staan. Lotte Slangen en Mirthe de Jong verzorgen een intiem muzikaal optreden. Onze bekende dichters zijn Theo Danes, Maxime Garcia Diaz en Merlijn Huntjens. Daarnaast betreedt Kunstbende winnares Annika Segers het podium. Lars Ickenroth gaat met zijn live painting de samenwerking aan met zijn vriend en dichter Merlijn Huntjens. Zij staan garant voor een unieke performance. Dichter Daniël Vis presenteert de avond.

Meer over onze gasten:
Sinds Theo Danes in 2005 voor het eerst publiceerde in De Light Scheurkalender werd hij omarmd door zijn oom en rijmcoach Ivo de Wijs als leergierige student. Zo heeft hij snel zijn stijl en verstechnieken opgepoetst en bijgeschaafd. Samen met zijn oom publiceerde hij de sportieve dichtbundels Atletische verzen (2006) en Olympische verzen (2008) bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Tegenwoordig is Theo ook op het podium te vinden met zowel sportieve verzen (speerwerpen, zwemmen, enz.) als onsportieve verzen (doping, de schwalbe, enz.). In september 2016 verscheen zijn solodebuut Personal Best. Theo is momenteel ontwerper, dichter én trainer en is zichzelf niet meer als er één zou afvallen.

Maxime Garcia Diaz is dichter en student cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 tourde ze met de Poëziebus als podiumdichter door Nederland en Vlaanderen. In 2019 won ze het NK Poetry Slam en ging ze mee met de schrijfresidentie van deBuren naar Parijs. Haar poëzie is verschenen in De Internet Gids, Samplekanon, De Optimist, Deus Ex Machina en Yes The Void. Ze schrijft over het internet, het lichaam, kakkerlakken en verdrietige meisjes als verzetsstrijders.

De schrijfcarrière van Merlijn Huntjens begon in 2006 bij het Heerlens Schrijverscafé. In 2013 deed hij mee aan zijn eerste Poetry Slam: de Dichtslamrap in Boxtel. In 2016 en 2017 was hij finalist van het NK Poetry Slam, georganiseerd door het Literatuurhuis in Utrecht. In 2015 richtte hij samen met Nina Willems PANDA op. Samen maken zij werk waarin poëzie en performance centraal staan en organiseren zij Borderlines Poetry Slams in de Euregio. Het stadsdichterschap van Merlijn laat zich, naast gedichten over Heerlen, kenmerken door projecten waarbij de inwoner van Heerlen inspraak krijgt. Een eerste poging tot poëtisch communiceren met de stad is in de maak met als werktitel Vilt.

Lotte Slangen & Mirthe de Jong, afkomstig uit Eindhoven en Maastricht, ontmoetten elkaar binnen de muren van het Conservatorium en de Rockacademie in Tilburg. Vanaf toen was een vaste samenwerking niet meer weg te denken. Samen combineren ze de meeslepende klanken van de cello met een swingende elektrische gitaar. Deze blondines nemen je mee van stevige rock naar guilty pleasures van de nineties. Dit unieke duo staat garant voor een avond vol verrassende mash-ups en herkenbare meezingers.

Daniël Vis schrijft gedichten en treedt op. Hij publiceerde in onder meer Strak!, Het liegend konijn en Plebs. Dit jaar won hij de finale van het NKPoetry Slam. En hij stond op podia als iPoetry, Lowlands, Het gedichtenbal en de Zwarte Cross. Crowdsurfen op laag water is zijn langverwachte debuutbundel. Tijdens de Avond van de Poëzie 2019 verraste Daniël het publiek met zijn bijzondere presentatie.

Annika Segers is 19 jaar oud en 5 jaar actief als singer-songwriter. Ze schrijft al jaren gedichten en teksten. En sinds dit jaar draagt ze deze ook voor aan publiek. Als Annika op het podium staat, neemt ze mensen mee in haar eigen bubbel. Tijdens de Limburgse Kunstbende finale op 20 maart 2019 werd zij de winnaar in de categorie Taal en tweede in de categorie Muziek.

Lars Ickenroth (Heerlen,1987) is kunstenaar, curator en muzikant. Hij studeerde kunstbeleid aan de Universiteit Maastricht. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen atelier en studio LAICK. Ook werkt hij veel voor de Stichting Street Art als productieleider en curator. Hij tekent en schildert en opende in 2019 met zijn band Mt.Atlas het 50e Pinkpop Festival. Daarvoor gebruikte hij een 3D geprinte gitaar naar eigen ontwerp. Lars werkt regelmatig samen met goede vriend en dichter Merlijn Huntjens en weet zo unieke performances te creëren.

Locatie: Poppodium Volt
Datum: 14 februari 2020
Aanvangstijd: 19:30 uur (inloop), aanvang programma: 20:00 uur
Eindtijd: 22:15 uur
Extra: inclusief consumptie
Entree: €7,50

aan het zoeken...