Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Avond van de Poëzie Geweest
sluiten
Avond van de Poëzie

Avond van de Poëzie

Avond van de poëzie

donderdag 14 februari 2019 - 20:00u

Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€7,50
20:00u
22:30u
Erfgoedcentrum

Speciale editie van de Avond van de Poëzie

Traditiegetrouw vindt de Avond van de Poëzie weer plaats. Dankzij het grote succes wordt dit de achtste keer op rij. Deze keer is de avond in het Erfgoedcentrum van De Domijnen.

Het belooft een sfeervolle, spannende avond te worden waarbij gedichten, livemuziek en beeldende kunst centraal staan. Singer- songwriter Pablo van de Poel, ook frontman van DeWolff, verzorgt een intiem optreden. Dichters Tjitske Jansen en Jean Pierre Rawie zijn onze speciale gasten van de avond. Dichter Quirien van Haelen zal de Avond van de Poëzie op passende manier openen en sluiten en dan hebben we ook nog het bezoek van dichter Merlijn Huntjens op het programma staan. Deze editie vindt plaats in het Erfgoedcentrum vanwege de expositie TIJDSBEELDEN. Een bijzondere expositie van Frank Eerhart die cultureel erfgoed, beelden en gedichten combineert. Kunstenaar / dichter Eerhart, zal ook eigen werk voordragen. Acht amateurdichters dragen ook een bijzonder steentje bij tijdens deze avond. Zij hebben namelijk speciaal gedichten geschreven gebaseerd op kunst van de permanente tentoonstelling van het Erfgoedcentrum.

Meer over:
Pablo van de Poel en zijn vrouw Nikki van de Poel, de een muzikant en de ander fotografe, gingen in 2017 op zoek naar het collectieve droombeeld van Amerika. Op de avond van de poëzie zal Pablo samen met Stefan Wolfs op pedal steel gitaar een paar akoestische versies van Americanalog spelen terwijl er een tentoonstelling van Nikki’s foto’s te zien is. Pablo van de Poel is ook bekend als frontman van DeWolff.

Tjitske Jansen schreef drie bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Voor haar tweede bundel Koerikoeloem ontving ze de Anna Bijns Prijs, Haar eerste prozawerk Voor Altijd Voor het Laatst werd in 2015 genomineerd voor de Bronzen Uil. Ze treedt regelmatig op voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het voorlezen van poëzie ziet ze als een vorm van theater.

Jean Pierre Rawie, bekroond met de Wessel Gansfort-Prijs en geliefd om zijn ‘terminale citeerbaarheid’. Rawie schrijft vooral over het verstrijken van de tijd en het lijden en hij vindt dat het publiek recht heeft op toegankelijke poëzie met een boodschap.

Frank Eerhart, kunstenaar en dichter van de tentoonstelling TIJDSBEELDEN.

Quirien van Haelen (1981) schrijft rijmende gedichten zonder al te veel diepe lagen. Quirien publiceert in 2001 zijn eerste gedicht en staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. Ook wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Quiriens gedichten zijn voornamelijk sprekend voor een jong publiek.

Merlijn Huntjens’ schrijfcarrière begon in 2006 bij het Heerlens Schrijverscafé. In 2016 en 2017 was hij finalist in het NK Poetry Slam, georganiseerd door het Literatuurhuis in Utrecht. Hij richtte samen met Nina Willems PANDA op. Samen maken zij werk waarin poëzie en performance centraal staat en organiseren zij Borderlines Poetry Slams in de Euregio.

Locatie: Erfgoedcentrum De Domijnen
Datum: 14 februari 2019
Aanvangstijd: 19:30 uur (inloop), aanvang programma: 20:00 uur
Eindtijd: 22:30 uur
Extra: twee consumpties
Entree: €7,50

aan het zoeken...