Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Alpin Drums Geweest
sluiten
Alpin Drums

Alpin Drums

Der Berg groovt!

donderdag 4 oktober 2018 - 20:00u

Show/Theaterconcert Theater
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€22,50
20:00u
Theater, Show/Theaterconcert
Schouwburg - Grote zaal

Kom alvast in de stemming voor het Oktoberfeest!

Toni Bartl is een meester in het vertalen van het ritme van alledag in een audiovisueel klankspektakel. Virtuoos presenteren zijn Alpin Drums het totale spectrum van de percussie-kunst. Als echte bergboerenzoon en wereldkampioen op de Stiermarkse harmonica weet Bartl als geen ander: Der Berg groovt!

Zijn musici zorgen voor muzikaal drumgeweld met grappen en grollen. Zij drummen op alles wat onder hun vingers komt totdat stokken, klepels en lepels gaan gloeien en de spanning zich in een bijna woordloze humor ontlaadt. Hoe goed ze daar in zijn hebben ze wel bewezen met het inmiddels wereldberoemde stuk Blechlawine. Dit hoogtepunt uit hun eerste programma werd als Facebook-video miljoenen keren bekeken. Daarna volgde gastoptredens in grote tv-shows en concerten in heel Europa

Sinds de herfst van 2017 is het Kwartet van Toni Bartl met het nieuwe programma Der Berg groovt! weer op tournee. De speelse, professionele muzikanten verrassen met nieuwe nummers waarbij gewone gebruiksvoorwerpen op een fantasierijke, creatieve en geestige wijze omgebouwd zijn tot muziekinstrumenten die een ongelooflijk geluid voortbrengen. Deze geluiden smelten samen met de geraffineerde lichteffecten tot een opwindend kunstwerk dat het publiek steeds zal verbazen. Of zoals de pers schreef: Alpin Drums bewijst dat uit een waterkraan niet alleen water stroomt, maar ook Bert Kaempfers’ Swinging safari.

Tapdansende melkkrukjes en melkbussen, rappende rubberen dieren, vorken en messen improviserend in de pan. Vliegende messen in een adembenemend tempo op een houten broodbord dat even later dient als tafeltennisbatje om de maat aan te geven. Echt acrobatisch wordt het bij de klapstoeldans, internationaal wordt het als een koebellen symfonie verandert in een Tibetaanse klankschalenmelodie, gevolgd door een negenstemmig La Cucaracha fluitconcert voor voetballen. En het rijke geluid van vier houten vaten kunnen zelfs Kodo-drummers nauwelijks evenaren. De maat van de bijl, het geruis van de zeis, het gesis van het melken en tot slot een slaaplied met tubes tandpasta – het leven is puur ritme en Der Berg groovt.

Natuurlijk spelen de Alpin Drums ook de highlights uit hun eerste programma.

De in Garmisch-Partenkirchen geboren en op de alm opgegroeide Toni Bartl heeft al met meerdere producties naam gemaakt. O.a. met Knedl & Kraut, Recyklang en Yellow Hands.

Credits
Cast: Hans Mühlegg, Jörg Regenbogen, Bodo Matzkeit en Raimund Bierling

Meer info
www.alpin-drums.de

181004-Alpin-Drums-Der-Berg-groovt-De-Domijnen-Gregor-Wiebe.jpg

aan het zoeken...