Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Ad Mosam
sluiten

Ad Mosam

Henry Purcell´s koninklijke muziek

vrijdag 23 november 2018 - 20:00u

Klassiek/Opera Theater

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Theater, Klassiek/Opera

Koninklijke delen uit The Fairy Queen, King Arthur en The Indian Queen

Deze drie beroemde semi-opera’s van Purcell kenmerken zich door humor en fantasie in een toegankelijk en vermakelijk historisch jasje. In dit programma worden korte scènes aan elkaar gekoppeld en afgewisseld met enkele van zijn schitterende grounds, gedurfde fantasia’s en natuurlijk zijn onnavolgbare love-songs. ”You say ‘tis love, come if you dare.”

Ad Mosam brengt samen met sopraan Elke Janssens en bas-bariton Valerio Zanolli muziek uit de mooiste scènes van Purcell’s sprookjesachtige semi-opera’s. De verleidelijke melodieën, dansachtige ritmes en statige symfonieën uit Purcell’s semi-opera’s waren de popmuziek van de 17e eeuw. Er klinkt muziek uit de mooiste scènes van The Fairy Queen, King Arthur en The Indian Queen.

Het concert wordt geopend door de Sittardse singer-songwriter Aukje Hermanss (leerlinge Trevianum Sittard) vanuit PUUR Talent & Excellent, het talentontwikkelingstraject van het Sittardse barokensemble. Ad Mosam coacht en begeleidt dit talent en leent hem/haar de eerste 10 minuten het podium uit.

“Ik ben Aukje Hermanns (14 jaar) en ik hou heel veel van zingen en gitaar spelen en doe dit sinds mijn vijfde bijna dagelijks. Sinds anderhalf jaar schrijf ik ook liedjes en treed ik daarmee op. Ik zing in het jeugdkoor van Limburgse Koorschool Cantarella en heb mee gedaan in de opera Werther, een productie van Opera Zuid. Het zou mij heel tof lijken om met PUUR Talent & Excellent meer ervaringen op te doen en daardoor steeds beter te worden. Tijdens de coaching zou ik graag willen leren hoe ik mijn zelfgeschreven nummers interessanter kan maken.”

Solisten en klein orkest o.l.v. Huub Ehlen
Solisten: Elke Janssens (sopraan) en Valerio Zanolli (bas)

Meer kamermuziek bij de Domijnen
Venus, de schone verleiding; Ad Mosam (5-10-2018)
Museumconcert (21-10-18)
Museumconcert (9-12-18)
Museumconcert (27-1-19)
Stabat Mater; Ad Mosam (28-3-2019)
Museumconcert (28-4-2019)

Meer info
www.admosam.nl

aan het zoeken...