Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Ad Mosam
sluiten

Ad Mosam

Remember me

vrijdag 29 oktober 2021 - 20:00u

Klassiek/Opera Theater
€ 24.50
20:00u
Theater, Klassiek/Opera
St. Michielskerk

Allerzielen in tijden van Corona

Een programma dat troost geeft, een fluwelen deken over je schouder legt, je even laat stilstaan bij je verdriet maar je meteen sterkt voor de tijd die komen gaat. Weke klanken van baroktrombones versmelten met heldere koorstemmen. Purcell, Byrd, Schütz: ze weten ons te omarmen en door te dringen tot onze ziel.

Als muziek al in staat is om je te troosten, dan is het wel de muziek van Henry Purcell. Niet alleen dringt de compassie die zijn muziek oproept door tot diep in de ziel, maar ze omarmt je ook met milde klanken. Weke tonen van baroktrombones versmelten bijna ongemerkt met heldere koorstemmen. Zijn bekende ‘Funeral Sentences for the death of Queen Mary’ vormen samen met het indringende ‘Hear my prayer, o Lord’ het hart van dit concert. Waar Purcell en Byrd met hun smekende melodieën nog richting de hemel reiken, waan je je met het etherische motet ‘Selig sind die Toten’ van Schütz al in Gods hand. Deze verrassende ontmoeting tussen karaktervolle Engelse- en stralende Duitse barok, viert en gedenkt het leven.

Let op: dit is een Testen voor Toegang evenement, dus denk aan het meenemen van je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Vergeet ook je legitimatiebewijs niet. Meer info vind je hier.

aan het zoeken...