Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Vetrar Draugurinn
sluiten

Vetrar Draugurinn

zondag 4 december 2022 - 20:00u

Metal Pop
€12,50
€15,00
20:00u
Pop, Metal
Poppodium Volt

Vetrar Draugurinn keert terug naar de Nederlandse Poppodia met hun album “The Night Sky”. Op zondag 4 december kun je genieten van deze melancholische (post-doom) metal band van eigen bodem.

Twee jaar naar hun debuut “Hinterlands” is de band inmiddels een vaste waarde geworden in de post-doom scene in Nederland en daarbuiten. De band rondom gitarist en songwriter Eric Hazebroek (ex-Stream of Passion en Pilgrimage) bestaat sinds 2016 maar de meters die de bandleden gemaakt hebben in andere acts is dit allerminst een “nieuwe band”. Want niemand minder dan vocaliste Marjan Welman (Autumn en Ayreon),drummer  Jim van de Kerkhof (ex-Morning en ex- All for Nothing), gitarist Thomas Cochrane (Hologram Earth) en bassist Arjan Heijden (ex-Acrid) vormen deze act. Ze deelden inmiddels in hun nieuwe bestaan het podium met onder andere Swallow the Sun, Wintersun, The Eternal en Mayan.

Ruim 5 jaar Vetrar Draugurinn dat mag dus wel gevierd worden. Met het nieuwe album “The Night Sky” zetten ze wederom een stap voorwaarts en op zondag 4 december kun je genieten in Sittard-Geleen van deze “supergroup”.

En deze avond is natuurlijk niet compleet met maar liefst twee support acts!
Van dromerige atmosferen tot beukende blastbeats, Illuster combineert het extreem met het sereen. Deze band werd opgericht in 2016 en werd geïnspireerd door onder andere Cult of Luna, Alcest en Deafheaven. In 2019 kwam de debuutplaat “Iridescent” uit.

Ook het Belgische CAPITAN komt naar Sittard-Geleen. De vrienden uit Mechelen delen hun beeld over deze kunstuitvoering en de passie voor de muziek. Sinds 2019 werken ze aan dit project waarbij ze een vleugje E.L.R, Brutus en Oh Hiroshima mee nemen.

aan het zoeken...