Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Trixie Whitley Verplaatst
sluiten
Trixie Whitley

Trixie Whitley

zaterdag 8 december 2018 - 21:00u

Pop
Verplaatst

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€22,50
€20,00
21:00u
Max - Poppodium Volt 16+

Trixie op en top

Het concert van Trixie Whitley op 8 december is geannuleerd en wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Houd deze pagina goed in de gaten voor meer informatie.

Trixie Whitley omarmt de kwetsbaarheid van singer-songwriters en de individualiteit van punk rock tot een geheel eigen vocabulaire. Vol zelfvertrouwen werkt de Belgisch/Amerikaanse artiest op het snijvlak tussen introspectie, avant-garde en pure onvervalste pop. Elektronica, gospel, alternatieve pop, R&B, rock versmelten achteloos samen onder een overkoepelende visie.

Creatieve geest

Al vanaf zeer jonge leeftijd koestert Trixie Whitely haar unieke creatieve geest. Als driejarige maakte ze al haar debuut op het podium samen met haar vader, de internationaal geprezen liedjessmid Chris Whitley. In plaats van op haar familieachtergrond te leunen, jaagt Whitley fervent eigen interesses na. Ze begon met drummen toen ze tien was, en slechts een jaar later werd Whitley de jongste resident DJ in België ooit op het gebied van underground electronica, free jazz, ambient instrumentals en hiphop.

Nieuwe plaat

Rond haar vroege tienerjaren toerde ze met verschillende theaters en danscollectieven door heel Europa. Het vorige album, het spannende popmeesterwerk Porta Bohemica, is alweer twee jaar geleden uitgebracht. Whitley’s derde plaat Lacuna komt binnenkort uit. Ze schreef alle muziek in een studio in Brooklyn, New York en nam op met Run The Jewels-producer Little Shalimar.

aan het zoeken...