Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Cold Vein
sluiten

The Cold Vein

donderdag 23 juni 2022 - 20:00u

Rock Pop
€12,50
€15,00
20:00u
Pop, Rock
Poppodium Volt

Noise Rock Night met The Cold Vein & Elefant op donderdag 23 juni in Poppodium Volt

In april komt het debuut album uit van de ze nog jonge band “Simple trick more voodoo”.
Wait. Jonge band? Ja want ze ontstonden pas in 2018 en begonnen pas eind 2020 aan deze plaat te werken. Maar wellicht ken je de namen wel want het is een superformatie met bassist Ludo Vlaar, drummer Chief W. Hans Wubs is de gitarist en Rudeboy Remington voorziet de band van vocalen.

In een korte studio sessie in 2019 nam het viertal de eerste twee tracks op om de wereld in te slingeren en met enkel deze tracks op zak speelde ze als afsluiter dat jaar op Manana Manana. Volgde Valkhof Festival, een show in de Effenaar en db’s. Maarja, daarna werd het stil. Maar de heren zaten dus niet stil en werkten ondergronds aan hun debuutalbum. Nu keren ze terug naar het livecircuit en hoe! Dus zet je schrap voor het album in april dat onder de vleugels van Sounds Haarlem Likes Vinyl uitgebracht zal worden.

Deze avond zullen ze het podium delen met het Belgische Elefant. De Gentse rockformatie kent een voorgeschiedenis in bands zoals The Van Jets, Future Old People are Wizards, Drums are for Parades en The Antler King om maar wat namen te droppen. De debuutplaat uit 2018 werd op DOK voorgesteld met een maar liefst 20-koppige brass band formatie. Het vervolg zag het levenslicht in 2020 “Bejahung”, helaas kwam dit nog maar weinig tot leven live, daarom is het nu de kans om het mee te maken.

aan het zoeken...