Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Pieter de Graaf
sluiten

Pieter de Graaf

donderdag 24 juni 2021 - 20:00u

Pop

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€10,00
€12,50
20:00u
Poppodium Volt

Neo Klassieke pianist Pieter de Graaf komt met zijn nieuwe album Equinox op donderdag 24 juni naar Poppodium Volt

Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar om zich te laten beperken door de begrenzingen van een genre of formule. Daarvoor is zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Op Equinox, zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de Graaf de kleppen open, zoals hij dat zelf zegt. Equinox – de titel staat
voor omslag, maar ook balans – is het logische vervolg op Pieters eerdere succesvolle solo-releases uit 2019: zijn bejubelde debuutalbum Fermata en opvolger Vortex, de uit vijf tracks bestaande EP waarmee hij in 2020 een Edison won in de categorie Neoklassiek.

De producer en tevens arrangeur brengt zijn dromerige, veelzijdige, neoklassieke liedjes bij elkaar in zijn eigen jasje. Hij heeft samen met veel bekenden namen gewerkt o.a.; Wouter Hamel, Sandra van Nieuwland en The Kyteman Orchestra. Sinds 2009 is het tijd om zijn talenten in eigen werk te stoppen en dat doet hij nog steeds. Pieter de Graaf werd jong geïnspireerd door de klanken van Chopin, Bach en zelfs The Beatles. Toen hij op het conservatorium als jazzpianist volgde, werd hij geïnspireerd door Keith Jarrett. De warme melodische en harmonieuze klanken van zijn idolen vind je terug in zijn arrangementen. Zijn lied ‘Silver Lining’ heeft inmiddels al één miljoen streams op Spotify en op 23 januari speelde hij maar liefst 10 uur tijdens een improvisatie show in TivoliVredenburg. Op 24 juni is zijn dromerige, veelzijdige, klassieke klank te beluisteren in Poppodium Volt.

aan het zoeken...