Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Philip Kroonenberg
sluiten

Philip Kroonenberg

donderdag 7 oktober 2021 - 20:30u

Blues/Americana Pop
€12,50
€10,00
20:30u
Pop, Blues/Americana
Poppodium Volt

Komt een vrouw bij de dokter… De teksten van ‘Some More Time’, het Excelsior Recordings-labeldebuut van Americana-veteraan Philip Kroonenberg zijn geschreven in de wachtkamers van ziekenhuizen, waar hij zat te wachten, terwijl zijn vrouw behandeld werd voor een ernstige ziekte. De muziek ontstond thuis. Eind goed, al goed, zijn vrouw is gelukkig hersteld.

Het heeft geleid tot Kroonenbergs meest persoonlijk plaat in zijn lange loopbaan. Samen met – onder anderen – zijn dochters, drummer Jeroen Kleijn en multimuzikant Reyer Zwart nam hij het album met producer Frans Hagenaars op in The New Studio Sound Enterprise te Amsterdam Noord. Some More Time kwam op 27 september 2019 uit.
Ter opfrissing van het geheugen, rakelen we eerst even de rijke historie van rootsy singer-songwriter Philip Kroonenberg op. De twee bekendste bands waarin hij heeft gezeten zijn de nu weer actieve Freelance Band en Personnel dat hij begon met collega singer-songwriter Ad Vanderveen. Vanaf midden jaren negentig kunnen we spreken van een solocarrière van Kroonenberg, die hij in vele bezettingen voortzet tot op de dag van vandaag. Met het emotioneel diepgaande en gelaagde Americana album Some More Time debuteert de veteraan glorieus op het Excelsior Recordings label.

aan het zoeken...