Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Ost Front
sluiten
Ost Front

Ost Front

vrijdag 23 november 2018 - 21:00u

Pop

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€16,50
€15,00
21:00u
Grote Zaal - Poppodium Volt 16+

Ost+Front werd in 2008 opgericht door Patrick Lange (ex-Corvus Corax / Tanzwut / Schelmish). Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Ost+Front tijdens het M’era Luna Festival in 2011. Op dat moment had de band nog geen materiaal uitgebracht. Wil je met eigen ogen zien (en vooral horen) hoe de band zich sindsdien heeft ontwikkeld? Kom dan op 23 november naar Volt!

Het debuutalbum

Uiteindelijk werd op 10 augustus 2012 het debuutalbum ‘Ave Maria’ gereleased. Rondom deze eerste release was er veel kritiek op de officiële video ‘Ich Liebe Es’. Het beeldmateriaal zou teveel expliciet seksuele content bevatten. Daarom mocht de video niet worden uitgebracht op de Bonus DVD. Het verbod was afkomstig van de Duitse ‘FSK’. Maar ondanks deze beperking steeg het album naar positie #68 in de Duitse Charts. Kort daarna begon de band door heel Duitsland te touren.

Buitenlandse tours

In 2013 werd er voor het eerst buiten Duitsland opgetreden: in Sint Petersburg en Moskou, Rusland. Daarop volgden meerdere festivaloptredens die de band o.a. naar Blackfield en het M’era Luna festival voerden.

Het tweede album, genaamd ‘Olympia’ werd uitgebracht op 24 januari 2014 en steeg naar plek #25 in de Duitse Charts. De vakbladen Tombstone en Mindbreed beschreven het album als: gedetailleerd en met diepzinnige lyrics. Sindsdien blijft Ost+Front zichzelf muzikaal ontwikkelen en dienen ze een ‘all-in-once setting of black humor”.

Op 15 januari 2016 werd ‘Ultra’ uitgebracht.

aan het zoeken...