Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Flying Horseman
sluiten

Flying Horseman

zaterdag 15 januari 2022 - 20:00u

Indie/Alternative Pop
€15,00
€17,50
20:00u
Pop, Indie/Alternative
Poppodium Volt

De Belgische vrienden van Flying Horseman eindelijk naar Poppodium Volt.
Op zaterdag 15 januari komen ze hun meest recente album “Mothership” presenteren.

In 2018 begon de band aan nieuw materiaal in hun repetitiekot in Deurne (Antwerpen). Ze ontwikkelde zich een wat speelser en af en toe verassende funky geluiden aan.  Ook groeide het idee om, na vier opeenvolgende samenwerkingen met Koen Gisen, nieuwe horizonten te verkennen voor de productie. Enter de alom geprezen knoppen-tovenaar en multi-instrumentalist Jasper Maekelberg (Faces On TV, Balthazar, Bazart). Eén schuchter maar prikkelend gesprek op café was voor Jasper en Horseman-frontman Bert Dockx genoeg om te beslissen dat zij, nochtans twee erg verschillende muzikale persoonlijkheden, zouden samenwerken.

“Mothership” werd in 2020 uitgebracht, tien jaar na hun debuut “Wild Eyes”, het duurde even voordat de band terug op het podium kon staan met dit nieuwe werk. Maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren.  Het is een bondig, uitgepuurd album met daarop acht avontuurlijke, kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. De sound is transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de indringende sfeer die deze unieke band typeren.

Een adembenemende luisterervaring staat je op zaterdagavond 15 januari 2022 te wachten.

Geoff Wyld met nieuwe EP naar Poppodium Volt als support van Flying Horseman

In de songs van Geoff Wyld weerklinkt de grillige natuur van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Soms adembenemend als een groep bloesemende kersenbomen in de zon, waarover iets later uit het niets een stormachtige wind op steekt. Indie psychedelica geschept door catchy gitaar melodieën, lome maar energieke bas lijnen en heavy beats worden op hun mooist gebroken.

Met hun nieuwe EP op zak komen de heren uit het zuiden onze Belgische vrienden ondersteunen op deze winteravond.

aan het zoeken...