Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Anne Soldaat
sluiten

Anne Soldaat

vrijdag 25 maart 2022 - 20:30u

Pop Pop

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€17,50
€20,00
20:30u
Pop, Pop
Poppodium Volt

Anne Soldaat is terug en komt samen met Dols naar Poppodium Volt.
Op vrijdag 25 maart 2022 geniet je van twee heerlijke shows in Sittard-Geleen.

In 2022 keert de zanger, songschrijver en gitarist terug naar de Nederlandse poppodia. Anne Soldaat is al meer dan 30 jaar actief in de Nederlandse muziekwereld, waar hij meer dan 15 jaar deel uit maakte van de popband Daryll-Ann. Met de band maakte hij acht albums, tourde hij in binnen- en buitenland maar besloten ze in 2004 uit elkaar te gaan. Een solo pad bracht hem in de jaren daaropvolgend weer op geweldige podia, werkte hij met Excelsior Records aan diverse albums en ging hij op pad met diverse andere bands zoals Tim Knol en Clean Pete. Eerder dit jaar kwam zijn nieuwste album Facts & Fears uit waarbij hij terug keerde naar zijn “vorm”. Anne nam de plaat op met Pablo van der Poel, een ware “match made in heaven”.

Deze avond staat Volt’s Escape from the Studio winnaar Dols in het voorprogramma.

DOLS staat garant voor melodische gitaarsongs in de rijke traditie van de Britse popmuziek. Liedjes over vallen en opstaan, verliezen en winnen, geloven of toch niet, kortom: het grillige leven van alledag. Geen gepolijste tracks die altijd keurig volgens het boekje zijn geschreven, maar onbevangen en soms dwarse en rafelige nummers met ziel uit het zuiden van het land.

De in Limburg getogen maar in Nijmegen woonachtige tweelingbroers Chris en Stijn vormen het creatieve hart van DOLS. Met twee Engelstalige EP’s (2016, 2020) en debuutalbum Two & One (2019) op zak lanceerden zij zichzelf in korte tijd vanuit hun woonkamers naar optredens op onder meer het Valkhof Festival. Begin 2020 sleepten ze een nominatie in de wacht voor Beste Nieuwkomer bij de 3voor12 Gelderland Awards.

In het voorjaar van 2022 verschijnt het nieuwe DOLS-album (inclusief koffietafelboek) Veurvaajers met daarop tien dialectsongs die de kleine familiegeschiedenis van de broers laten samensmelten met de grote geschiedenis van Zuid-Limburg. Voor dit crossmediale project ontvingen ze van Pop in Limburg en de Provincie Limburg de Makersregeling. In het voorprogramma van Anne Soldaat staat de act in volle bandbezetting.

aan het zoeken...