Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Ally Venable
sluiten

Ally Venable

vrijdag 4 november 2022 - 20:30u

Blues/Americana Pop
€13,50
€16,00
20:30u
Pop, Blues/Americana
Poppodium Volt

Blues rock sensatie Ally Venable tijdens Heart of Fire tour naar Sittard-Geleen op vrijdag 4 november.

Zoals ze in haar perskit schrijft; “Dit is geen tijd voor zwakke harten. De pandemie heeft wellicht de muziekscene tot zwijgen gebracht, het livecircuit gesloten en de artiesten van hun fans gescheiden. Maar met de Heart of Fire Tour komt gitarist/zangeres/songwriter blues rock sensatie Ally Venable sterk uit de startblokken.”

Het album Heart of Fire kwam al in 2021 en bracht de wereld de broodnodige liefde, hopelijk was dit wederzijds. Ze is nog maar begin twintig, de halsbrekende twee decennia van de gitarist zijn net zo snel voorbijgegaan als haar vingers kunnen spelen. Haar pad slingert van kerkkoren uit haar kindertijd naar de tienerinvloeden van lokale helden als Stevie Ray Vaughan en Miranda Lambert.

Zoals elke strijd is deze plaat luid. Iedereen die Ally al eens heeft zien optreden weet wat ze mogen verwachten, maar voor diegene die het nog niet weten het kan luid gaan, suizende oren achter laten en met haar opzwepende gitaarwerk brengt ze haar Heart of Fire op een heerlijke manier. Haar shows zijn uitdagend, gepassioneerd, eerlijk en rauw. Ze wacht niet af tot de storm is gaan liggen maar dans liever in de regen. Ze is klaar om haar meest recente album te laten horen op het Europese vasteland.

Ook voor de show van Ally Venable op vrijdag 4 november hebben we een geweldige support gevonden uit onze eigen provincie.

Zeg “Hammond” en je tovert een glimlach op het gezicht van menigeen muziekliefhebber… Dit door een Leslie ronkend beest, gecombineerd met dikke gitaarriffs en groovende drums en baslijnen resulteren in de progblues / hardrock van Vendetta Drive. Denk aan Zeppelin, DeWolff, Allman Brothers en een vleugje Soundgarden. Sinds de oprichting in 2016 heeft de band al menig festival en podia onveilig gemaakt, met name Paradiso Amsterdam en Bluesrock Festival Tegelen.

Eind 2021 heeft de band hun eerste gelijknamige, goed ontvangen full length album (opgenomen bij de PNL Studio in Melderslo) uitgebracht, waarvan de mooie, emotionele ballad “Till we meet again” als single is uitgebracht, vergezeld van een videoclip (te bekijken op YouTube). Het gelijknamige album is op alle voornaamste streamingdiensten te beluisteren (Spotify, Deezer, Apple Music, etc.)

aan het zoeken...