Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
ALEXANDER Geannuleerd
sluiten

ALEXANDER

donderdag 21 oktober 2021 - 20:30u

Jazz/Funk Pop
Geannuleerd

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

€10,00
€12,50
20:30u
Pop, Jazz/Funk
Poppodium Volt

ALEXANDER met Methods to Madness naar Poppodium Volt op 21 maart
Support door Jazz Conservatorium Maastricht act Peter Willems Trio.

Met de release van het album “Methods To Madness” breekt een nieuwe fase aan voor de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta (1987). Want hoewel hij diverse successen behaalde als bandleider van Re:Freshed Orchestra of als sideman bij o.a. Benjamin Herman, Teus Nobel en Gregory Porter, is dit zijn debuut onder eigen naam.

Voor het album sloeg ALEXANDER de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg. De invloed van jazz, met het bijbehorende improvisatiekarakter, is overduidelijk aanwezig, maar qua sound en productie is er voor een alternatieve benadering gekozen. “Muziek wordt vaak gekenmerkt als een combinatie van melodie, harmonie en ritme, maar voor we die ingrediënten herkennen, horen we simpelweg een geluid. Ik hoop dat, wanneer iemand het album opzet, hij of zij iets ervaart, gebaseerd op zowel de liedjes als de opzichzelfstaande sounds,” aldus de Rotterdammer.

Verwacht live spontaniteit, avontuur en collectieve improvisatie. Het kwartet begeeft zich graag op onbekend terrein, waardoor de composities steeds weer nieuwe vormen aannemen.

Het Peter Willems Trio neemt veelal bestaande muziek uit de blues, folk of pop traditie en bouwt deze om tot jazz. Dit in combinatie met de speciale bezetting waarbij de contrabassist ook nog eens zingt, belooft een boeiende avond. Michał Niedbała (PO), een enorm virtuoze en veelzijdige pianist, en Hermes Alcaraz (SP), een drummer met grote oren en een fantastisch gevoel voor balans, en Peter Willems (NL) studeren momenteel alle drie aan het conservatorium van Maastricht. Peter won in 2019 de tweede prijs op het Christina concours jazz, een mooie opmaat naar meer dus.

Deze show is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

aan het zoeken...