Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Theater

Lees hieronder alle praktische informatie over je schouwburgbezoek.

Bereikbaarheid

Trein of bus
De Schouwburg ligt op ongeveer 450 meter lopen van NS-station Sittard. Je kunt ook buslijn 31, 33 of 41 nemen. De bus stopt voor de Schouwburg.

Te voet vanaf station
Neem de uitgang (tunnel) richting Stationsplein/Centrum. Eenmaal op het Stationsplein ga je naar rechts, in de richting van het politiebureau. Op de splitsing bij het politiebureau sla je linksaf de Wilhelminastraat in. Na 200 meter sla je rechtsaf de Monseigneur Claessensstraat in. De hoofdingang van de Schouwburg ligt over 50 meter aan de linkerkant. De looproute via Google Maps vind je hier.

Te voet vanuit centrum Sittard
Je startpunt is de Markt. Vanaf de Markt is het ongeveer 850 meter lopen. Loop via de winkelstraat (Limbrichterstraat, Brandstraat en Voorstad) naar de voetgangersoversteekplaats aan de Rijksweg. Steek over en vervolg je weg linksaf langs de Rijksweg Zuid. Na 150 meter sla je rechtsaf de Wilhelminastraat in. Na 150 meter zie je de Schouwburg aan de linkerkant liggen. Voor de hoofdingang sla je linksaf de Monseigneur Claessensstraat in. De looproute via Google Maps vind je hier.

Met de auto vanuit Eindhoven/Amsterdam
A2 richting Maastricht, afslag 47 Born naar N297 Sittard/Tüddern/Brunssum. Ga daarna naar de N276 richting Sittard. Sla linksaf naar de Dr. Nolenslaan. Sla rechtsaf naar Rijksweg Noord. Bij de 1e rotonde rechtdoor. Ook bij de 2e rotonde rechtdoor. Over 650 meter gaat de Rijksweg Noord over in Rijksweg Zuid. Na 150 meter (bij de verkeerslichten) sla je rechtsaf de Wilhelminastraat in. Na 150 meter zie je de Schouwburg aan de linkerkant liggen. Sla linksaf de Monseigneur Claessensstraat in. De toegang naar een grote parkeerplaats (tussen huisnummers 12 en 18) ligt 100 meter verder aan de linkerkant.

Met de auto vanuit Maastricht
A2 richting Eindhoven/Amsterdam, afslag 48 Urmond-Stein. Einde afslag rechtsaf richting Sittard. Ga daarna naar de N294 (Urmonderbaan) richting Sittard. Blijf deze weg volgen. De Urmonderbaan gaat over in de Bergerweg. Blijf deze volgen. Op zeker moment steek je een spoorbrug over. Op de splitsing bij de verkeerslichten sla je linksaf de Brugstraat in. Blijf deze volgen. Over ongeveer 400m draait de weg naar rechts de Wilhelminastraat in. Sla over 150 meter rechtsaf de Monseigneur Claessensstraat in. De toegang naar een grote parkeerplaats (tussen huisnummers 12 en 18) ligt 100 meter verder aan de linkerkant.

Parkeren

Op de grote buitenparkeerplaats 100 meter naast Schouwburg De Domijnen (ingang tussen huisnummers 12 en 18 van de Mgr. Claessensstraat) is parkeren vanaf 19.00 uur gratis, behalve op feestdagen, koopzondag en donderdagavond. Op koopavonden is parkeren pas gratis vanaf 22.00 uur, op koopzondag pas vanaf 18.00 uur.

De parkeergarage van de Fontys Hogeschool naast de Stadsschouwburg is geopend vanaf één uur voorafgaand aan bijna elke avondvoorstelling en in het weekend voor de middagvoorstellingen. De parkeergarage sluit normaliter één uur na afloop van de voorstelling. De parkeerkosten à € 3,00 zijn te voldoen bij de parkeerautomaat (alleen pinnen) in de parkeergarage. Let op: vol = vol.
Let op: ivm de  COVID-19 veiligheidsmaatregelen is de parkeergarage tot nader order gesloten.

Voor rolstoelgebruikers is de Schouwburg vanuit de parkeergarage helaas niet toegankelijk. Wij adviseren je om gebruik te maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen aan de voorzijde van de Schouwburg.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan te eten en te drinken in de zalen.
Let op: de situatie rondom het coronavirus kan er voor zorgen dat we van deze regel moeten afwijken.

Fietsen stallen

Als je met de fiets naar het theater komt, dan kun je deze stallen naast de hoofdingang van de schouwburg in de daar aanwezige rekken, dan wel in de fietsenrekken die zich bij Fontys Hogeschool bevinden. Schouwburg De Domijnen en Fontys kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging.

Foto- en geluidsopnamen

Tijdens voorstellingen is het verboden foto-, film- en geluidsopnamen te maken.

Fysieke beperking?

De schouwburg heeft het ITS symbool. Dat betekent dat het gebouw integraal toegankelijk is voor mensen met een beperking. Op elke verdieping is een invalidentoilet. Voor rolstoelgebruikers zijn speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Je wordt verzocht deze tijdig te reserveren en aan te geven met welke soort/maat rolstoel je komt. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelplaatsen via internet te reserveren. Neem hiervoor contact op met onze Uitbalie. Aan de voorzijde van de Schouwburg zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar.

Garderobe

Vanwege het coronavirus is er tijdelijk geen garderobe. Je zult je jas, paraplu of helm dus mee de zaal in moeten nemen!

Kinderzitjes

Om veiligheidsredenen mogen kinderen uitsluitend gebruik maken van kinderzitjes van Schouwburg De Domijnen. Deze kun je lenen bij onze infobalie (zolang de voorraad strekt). Reserveren van de kinderzitjes is niet mogelijk.

Mobiele telefoon

Tijdens de voorstelling dien je je mobiele telefoon uit te schakelen. Moet je telefonisch bereikbaar zijn? Dan kun je gebruik maken van ons oproepsysteem. Vraag hiervoor bij de infobalie om een oproepcode.

Theaterdrankje ?

Bij de voorstellingen is een theaterdrankje inbegrepen. Op je ticket zie je of er een consumptie bij de voorstelling is inbegrepen. De ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen bepalen hoe deze consumptie er uit zal komen te zien.

Rookvrij

Conform de Tabakswet en het daarop gebaseerde gemeentelijk beleid geldt er in de schouwburg een algeheel rookverbod.

Slechthorenden

Je kunt gratis een gehoorversterker lenen bij de infobalie (onder vermelding van je gastnummer). Reserveren vooraf is wenselijk. Legitimatie is verplicht.

Theaterzalen

De schouwburg beschikt over twee theaterzalen. De Grote zaal met 760 zitplaatsen en de Kleine zaal met 180 zitplaatsen.
Vanwege de huidige afstandsnormen is de capaciteit van onze zalen momenteel echter beperkt.

Theatercafé De Comedie

Je bent van harte welkom om in het theatercafé voor en na de voorstelling en tijdens de pauze iets te drinken en gezellig met vrienden en bekenden na te praten. Het café is doorgaans tot een uur na de voorstelling geopend. Het theatercafé is ook bij uitstek geschikt voor recepties, partijen, koffietafels, enz. Meer informatie? Neem contact op met Van Melick Quality Catering, tel. 045-5229244.
Let op: vanwege de huidige corona-maatregelen is het theatercafé momenteel gesloten!

Wijzigingen

Wijzigingen in het programma en de prijzen zijn voorbehouden. De Domijnen behoudt daarnaast het recht om voorstellingen te annuleren of te verplaatsen naar een andere zaal of om een zaal gedeeltelijk te gebruiken.

Raadpleeg hier de informatie voor het bestellen van kaartjes.

aan het zoeken...