Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Theater

Lees hieronder alle praktische informatie over je theaterbezoek.

Parkeren

Op de grote buitenparkeerplaats 100 meter naast Schouwburg De Domijnen (ingang tussen huisnummers 12 en 18 van de Mgr. Claessensstraat) is parkeren vanaf 19.00 uur gratis, behalve op feestdagen, koopzondag en donderdagavond. Op de koopavond is parkeren pas gratis vanaf 22.00 uur, op koopzondag pas vanaf 18.00 uur.
De parkeergarage van de Fontys Hogeschool naast de Stadsschouwburg is geopend vanaf één uur voorafgaand aan bijna elke avondvoorstelling en in het weekend voor de middagvoorstellingen. De parkeergarage sluit normaliter één uur na afloop van de voorstelling. De parkeerkosten à € 3,00 zijn te voldoen bij de parkeerautomaat (alleen pinnen) in de parkeergarage. Let op: vol = vol.
Voor rolstoelgebruikers is de Schouwburg vanuit de parkeergarage helaas niet toegankelijk. Wij adviseren je om gebruik te maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen aan de voorzijde van de Schouwburg.

Fietsen stallen

Als je met de fiets naar het theater komt, dan kun je deze stallen naast de hoofdingang van de schouwburg aan de aldaar aanwezige rekken, dan wel in de fietsenrekken die zich bij Fontys Hogeschool bevinden. Schouwburg De Domijnen en Fontys kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging.

Fysieke beperking

De schouwburg heeft het ITS symbool. Dat betekent dat het gebouw integraal toegankelijk is voor mensen met een beperking. Op elke verdieping is een invalidentoilet. Voor rolstoelgebruikers zijn speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Je wordt verzocht deze tijdig te reserveren en aan te geven met welke soort/maat rolstoel je komt. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelplaatsen via internet te reserveren. Neem hiervoor contact op met onze Uitbalie. Aan de voorzijde van de Schouwburg zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar.

Garderobe

Het is niet toegestaan jassen, paraplu’s, helmen of eigen kinderzitjes mee te nemen in de zaal. Er is een gratis onbewaakte garderobe en één beperkte bewaakte garderobe (voor € 1,00). Ook zijn er garderobekluisjes waarin meerdere jassen passen (voor € 2,00).

Theaterzalen

De schouwburg beschikt over twee theaterzalen. De Grote zaal met 760 zitplaatsen en de Kleine zaal met 180 zitplaatsen.

Pauzedrankje 🍷

Bij heel veel voorstellingen is een pauzedrankje inbegrepen. Is er geen pauze? Dan krijg je je drankje na afloop van de voorstellingen.

Theatercafé De Comedie

Je bent van harte welkom om in het theatercafé voor en na de voorstelling en tijdens de pauze iets te drinken en gezellig met vrienden en bekenden na te praten. Het café is doorgaans tot een uur na de voorstelling geopend. Het theatercafé is ook bij uitstek geschikt voor recepties, partijen, koffietafels, enz. Meer informatie? Neem contact op met Van Melick Quality Catering, tel. 045-5229244.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan te eten en te drinken in de zalen.

Mobiele telefoon

Tijdens de voorstelling dien je je mobiele telefoon uit te schakelen. Moet je telefonisch bereikbaar zijn? Dan kun je gebruik maken van ons oproepsysteem. Vraag hiervoor bij de infobalie om een oproepcode.

Slechthorenden

Je kunt gratis een gehoorversterker lenen bij de infobalie (onder vermelding van uw gastnummer). Reserveren vooraf is wenselijk. Legitimatie is verplicht.

Rookvrij

Conform de Tabakswet en het daarop gebaseerde gemeentelijk beleid geldt er in de schouwburg een algeheel rookverbod.

Kinderzitjes

Om veiligheidsredenen mogen kinderen uitsluitend gebruik maken van kinderzitjes van Schouwburg De Domijnen. Deze kun je lenen bij onze infobalie (zolang de voorraad strekt). Reserveren van de kinderzitjes is niet mogelijk.

Foto- en geluidsopnamen

Tijdens voorstellingen is het verboden foto-, film- en geluidsopnamen te maken.

Wijzigingen

Wijzigingen in het programma en de prijzen zijn voorbehouden. De Domijnen behoudt daarnaast het recht om voorstellingen te annuleren of te verplaatsen naar een andere zaal of om een zaal gedeeltelijk te gebruiken.

aan het zoeken...