Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Over Filmhuis

GEOPEND VANAF ZONDAG 4 SEPTEMBER

 

Filmhuis De Domijnen is samen met Zuyd Hogeschool en Museum De Domijnen gevestigd in de Noordvleugel van Ligne. Het Filmhuis beschikt over 2 gloednieuwe filmzalen met een capaciteit van 55 en 89 stoelen en is uitgerust met de beste beeld- en geluidstechnologie (7.1) voor een perfecte filmervaring. Door de riante afstand tussen de rijen is er voldoende beenruimte om op een aangename manier te genieten van de beste films. Bij binnenkomst word je op de begane grond welkom geheten in een door film omringde foyer met professionele bar, waar je uitkijkend over de skyline van Sittard geniet van diverse soorten koffie, bier, wijn, fris en versnaperingen.

De filmzalen liggen op de eerste verdieping en zijn met twee trappen en een lift makkelijk bereikbaar voor iedereen (zie ook ‘mindervaliden’).

Programmering

De programmering wordt voor een maand vastgesteld en loopt van de eerste donderdag (in de openingsmaand is dit zondag) van de maand t/m de eerste woensdag van de volgende maand. Tenzij anders aangegeven wordt iedere film minimaal drie keer vertoond. Heeft u de film van uw smaak gevonden? Controleer dan altijd even op onze website www.dedomijnen.nl/podium of er veranderingen zijn opgetreden in het programma. Daar kunt u zich ook gratis abonneren op onze digitale nieuwsbrief.

Het programma wordt samengesteld door een filmprogrammeur die in vaste dienst is van De Domijnen. De programmeur wordt bijgestaan door een Studentenfilmcommissie, die bestaat uit studenten van Zuyd Hogeschool en Fontys en door een enthousiaste groep vrijwillige medewerkers van het filmhuis. De uitgebreide recensies van de films op de website zijn geschreven door de filmprogrammeur, de studenten en door de vrijwilligers van het filmhuis.

Pauze

Alle films worden zonder pauze vertoond, met uitzondering van films die langer dan 2 uur en 30 minuten duren.

(E)-Tickets en betaling

Betalen aan zowel de entree- als barkassa kan bij Filmhuis De Domijnen alleen nog maar middels PIN. Contanten nemen wij niet meer aan. Wij doen dat om het voor u en ons makkelijker en sneller te laten verlopen aan de kassa’s en het biedt meer veiligheid voor onze medewerkers (vrijwilligers). Heeft u geen zin om in de rij te staan aan de kassa? Koop dan een kaartje via onze website en neem het zelf uitgeprinte e-ticket mee. Onze medewerker bij de zaal kan het e-ticket ook scannen vanaf uw smartphone.

Reserveringen

Ga voor online tickets naar onze website: www.dedomijnen.nl/podium. Kaartjes kunt u alleen telefonisch reserveren. Haal uw kaartje(s) 30 min. voor de voorstelling op. Niet opgehaalde gereserveerde kaarten gaan weer in de vrije verkoop. Bellen kan tijdens openingstijden op nummer 088 – 599 55 33. Neemt er niemand op? Probeer het later nog eens, het kan zijn dat het net druk is aan de entreekassa en aan de bar.

Entreeprijzen

Regulier – € 8,–

Films langer dan 2 uur en 30 minuten – € 9,–

Films korter dan 1 uur minus € 1,– van reguliere prijs (niet als de film wordt vertoond i.c.m. lezing/Q&A)

Films inclusief lezing. Zie website voor programma en prijzen.

Kortingsbedrag (Student, CJP, CKV, Vrienden van het Filmhuis) – € 2,–

Kinderen t/m 12 jaar – € 5,–

Vrienden van het Filmhuis genieten € 2,– korting per film en nog een aantal speciale items zoals lezingen, workshops en speciale viewings. Kijk hier voor meer informatie en om u aan te melden als vriend.

Wij nemen nog tot het einde van dit jaar de papieren versies van de Nationale Bioscoopbon aan alsmede MaDiWoDo bonnen. De pasvariant van beiden zal later dit jaar bij ons beschikbaar zijn.

Kijkwijzer

Filmhuis de Domijnen houdt zich aan de landelijke richtlijnen van Kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij twijfel wordt om legitimatie gevraagd. Als geen legitimatie kan worden getoond, wordt de toegang tot die film geweigerd. Het filmhuis riskeert een boete bij overtreding van deze regel. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Mindervaliden

Ook de mindervaliden onder ons hoeven geen film te missen. De zalen zijn te bereiken met de lift in de centrale hal. Bovendien beschikken beide zalen over een MiVa (mindervaliden) zetel die in een handomdraai plaats kan maken voor mensen in een rolstoel. Een mindervalidentoilet is aanwezig op de begane grond nabij de foyer.

Slechthorenden/slechtzienden

Mensen die niet meer alle frequenties even goed horen, kunnen gebruik maken van onze digitale ringleiding voorziening. Door het downloaden van een speciale app op uw smartphone kunt u de film toch goed volgen. Vergeet dan niet uw hoofdtelefoon/earbuds van thuis mee te nemen. Heeft u geen smartphone? Geen probleem, dan krijgt u van ons een apparaat, zodat u toch alles kunt volgen, inclusief hoofdtelefoon/earbuds.

Voor vele Nederlandse films kunt u ook de Earcatch app downloaden. Deze voorziet in audiodescriptie bij Nederlandstalige films. Ideaal voor mensen die slechtziend zijn, maar wel graag een keer naar de film gaan. De app is te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store voor Android smartphones. De app is ook beschikbaar op de Ipad en sommige Android tablets. Ook voor het juiste gebruik van deze app geldt: denk aan uw hoofdtelefoon/earbuds.

Let op: Filmhuis De Domijnen heeft geen invloed op het aanbod van de films met audiodescriptie. Ziet u dat er een Nederlandstalige film bij ons wordt vertoond, kijk dan op de website van Earcatch of de film beschikbaar is in de app. 

Garderobe

Filmhuis de Domijnen voorziet niet in een garderobe. Jassen en tassen kunt u mee de zaal in nemen. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. U kunt gevraagd worden de inhoud van uw tas of rugzak te laten zien.

Eten en drinken

In de foyer van ons filmhuis kunt u terecht voor een lekker kopje koffie of thee, een goed glas bier of wijn en een smakelijk glaasje fris. Bovendien verkopen we enkele kleine versnaperingen. Zowel eten als drinken is niet toegestaan in de zalen. Wilt u nog wat drinken vooraf, zorg dan dat u op tijd naar het filmhuis komt. Mensen die toch eten en drinken in de zalen worden geacht direct deze spullen in te leveren. Die kunnen na afloop van de film worden afgehaald aan de bar. Door Filmhuis De Domijnen extra te maken schoonmaakkosten omdat er gemorst is met drank of snoep wordt aan u doorberekend.

Camerabewaking

In Ligne is camerabewaking geïnstalleerd ten behoeve van de veiligheid van alle aanwezigen in het pand. In elke filmzaal hangt achter- en voorin een camera. Deze camera’s nemen het beeld niet op en zijn puur bedoeld voor monitoring door onze medewerkers aan de bar beneden van de filmprojectie en eventuele ontstane calamiteiten in de zaal.

Bereikbaarheid en parkeren

Of u nu met de auto of de fiets komt, over een parkeerplaats dichtbij het filmhuis hoeft u zich niet druk te maken. Onder de Noordvleugel van Ligne bevindt zich een grote parkeergarage die plaats biedt aan 380 auto’s en 300 fietsen. Plaats genoeg dus. Wel tegen betaling. De ingang van de fietsenstalling is aan de kant van De Linde, de parkeergarage voor de auto aan de Haspelsestraat. En is de parkeergarage onder Ligne vol dan is er altijd nog Q-Park Oda onder de Schootsvelden. De parkeergarage onder Ligne wordt geëxploiteerd door de gemeente Sittard-Geleen. Voor vragen, opmerkingen of klachten neemt u contact op met de gemeente.

Vrijwilligers!

We kunnen altijd een paar extra handen gebruiken. Lijkt het u leuk om één keer in de week een paar uurtjes te helpen? Staat u graag een keer aan de andere kant van de bar of bent u liever verantwoordelijk voor een goede vertoning van de films? Stuur een mailtje naar film@dedomijnen.nl en we gaan samen kijken naar wat u wilt en kunt doen.

Zaalhuur

Wilt u met uw bedrijf een presentatie, een lezing of een business meeting in een informele setting houden? Of wilt u uw medewerkers trakteren op een avondje film met de collega’s? Dat kan op maandag- of dinsdagavond. Wij bieden de mogelijkheid aan om de zalen af te huren voor een bepaald bedrag. Dat bedrag wordt bepaald in overleg met betrokken partijen (De Domijnen, Zuyd Hogeschool) en is afhankelijk van de wensen. Beide zalen zijn volledig multimediaal ingericht. De Full HD beamer is aangesloten op een eigen stereo-speakerset die eveneens achter het filmdoek is weggewerkt. Afspeel/weergave apparatuur als laptop, blu-rayspeler/dvd-speler, USB-stick, enz. zijn eenvoudig aan te sluiten door middel van een patchpaneel nabij het projectiescherm. Bovendien is er een katheder met microfoon voor sprekers.

Interesse? Stuur een mailtje met uw gegevens naar film@dedomijnen.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.