Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Filmhuis

Lees hieronder alle praktische informatie over je filmhuisbezoek.

Filmhuis De Domijnen is samen met ZUYD Hogeschool en het Museum voor Hedendaagse Kunst gevestigd in de Noordvleugel van Ligne. Het Filmhuis beschikt over twee filmzalen met een capaciteit van 55 en 89 stoelen en is uitgerust met de beste beeld- en geluidstechnologie (7.1) voor een perfecte filmervaring. Door de riante afstand tussen de rijen is er voldoende beenruimte.

Geniet in de foyer met professionele bar op de begane grond van diverse soorten koffie, bier, wijn, fris en versnaperingen, uitkijkend over de skyline van Sittard. De filmzalen liggen op de eerste verdieping en zijn met twee trappen en een lift makkelijk bereikbaar voor iedereen (zie ook ´Fysieke beperking?’).

Bereikbaarheid en parkeren

Wil je het Filmhuis bezoeken? Op deze pagina over Ligne vind je meer informatie over het Ligne complex qua bereikbaarheid te voet, met het openbaar vervoer, met de (brom)fiets, of met de auto.

Camerabewaking

In Ligne is camerabewaking geïnstalleerd ten behoeve van de veiligheid van alle aanwezigen in het pand. In elke filmzaal hangt achter- en voorin een camera. Deze camera’s nemen het beeld niet op en zijn puur bedoeld voor monitoring door onze medewerkers aan de bar beneden van de filmprojectie en eventuele ontstane calamiteiten in de zaal.

Eten en drinken

In de foyer van ons filmhuis kun je terecht voor een lekker kopje koffie of thee, een goed glas bier of wijn en een smakelijk glaasje fris. Bovendien verkopen we enkele kleine versnaperingen. Het is niet toegestaan om zelf meegenomen eten en drinken in de zalen te nuttigen. We kunnen je vragen de inhoud van je tas te laten zien. Meegenomen eten en drinken bewaren we gedurende de filmvertoning achter de bar en zijn na afloop daar weer af te halen.

Fysieke beperking?

Ook dan hoef je geen film te missen. De zalen zijn te bereiken met de lift in de centrale hal. Bovendien kan in beide zalen in een handomdraai plaats gemaakt worden voor mensen in een rolstoel. Een invalidentoilet is aanwezig op de begane grond nabij de foyer en op de eerste verdieping nabij de lift. Het filmhuis beschikt ook over een rolstoel die kan worden gebruikt voor personen die slecht ter been zijn en dus moeite hebben met trappenlopen of met de afstand naar de lift en de zalen.

Ben je afhankelijk van een rolstoel en weet je al wanneer je een bepaalde filmvertoning wilt bijwonen? Stuur ons even tijdig een mailtje op film@dedomijnen.nl of bel van tevoren tijdens openingstijden met 088 599 55 33. Dan kunnen we onze vrijwilligers op de hoogte brengen en je de beste service bieden.

Garderobe

Filmhuis de Domijnen voorziet niet in een garderobe. Jassen en tassen kun je meenemen in de zaal. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Je kunt gevraagd worden de inhoud van je tas of rugzak te laten zien.

Kijkwijzer

Filmhuis de Domijnen houdt zich aan de landelijke richtlijnen van Kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij twijfel wordt om legitimatie gevraagd. Als geen legitimatie kan worden getoond, wordt de toegang tot die film geweigerd. Het filmhuis riskeert een boete bij overtreding van deze regel. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Programmering

De programmering wordt voor een maand vastgesteld. Controleer altijd even op onze website www.dedomijnen.nl/podium of er veranderingen zijn in het programma of kijk op onze Facebookpagina.

Het programma wordt samengesteld door een filmprogrammeur die in vaste dienst is van De Domijnen. De programmeur wordt bijgestaan door het Hoofd Podium van De Domijnen en door een enthousiaste groep vrijwilligers van het filmhuis.

Pauze

Alle films worden zonder pauze vertoond, met uitzondering van films die langer dan 2 uur en 30 minuten duren en kinderfilms.

Reserveringen

Koop je kaartjes via de website van De Domijnen als je zeker wilt zijn van een plek in de zaal. Kaartjes zijn telefonisch te reserveren (tijdens openingstijden), maar dat heeft niet onze voorkeur. Het is voor ons en voor jezelf het beste om al op voorhand tickets te kopen. Voor ons, omdat we dan in kunnen schatten hoe druk het wordt en we daar op in kunnen spelen, zodat we je de beste service kunnen bieden. En voor jou omdat je dus zeker bent van een plekje in de zaal. Zonde van je avond of middag (en parkeergeld) als bij aankomst in het Filmhuis blijkt dat de filmvertoning is uitverkocht.

Daarom: koop je ticket online of tijdens openingstijden aan de kassa van het filmhuis of bij de Uitbalie in het Toon Hermans Theater. E-tickets kun je thuis printen of worden bij het Filmhuis gescand vanaf je smartdevice. Tickets zijn niet plaatsgebonden. Voor goede plaatsen kom je op tijd. Maar informatie over het online kopen van tickets vind je hier.

Heb je tickets gekocht en ben je onverhoopt verhinderd? Stuur dan een mailtje naar uitbalie@dedomijnen.nl of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur met 088 599 5500. Er wordt dan beoordeeld of je je geld terugkrijgt. Het filmhuis zelf kan aan de entreekassa geen geld teruggeven. Restituties lopen altijd via de Uitbalie.

Toch telefonisch gereserveerd? Haal je kaartje 30 minuten voor de voorstelling op. Niet opgehaalde gereserveerde kaarten gaan weer in de vrije verkoop. Bellen kan tijdens openingstijden op nummer 088 – 599 55 33. Neemt er niemand op? Probeer het later nog eens, het kan zijn dat het net druk is aan de entreekassa en aan de bar.

Betalen

Wij accepteren bij het filmhuis aan zowel de entree- als barkassa alleen PIN betalingen en/of contactloze betalingen met je smartphone of smartwatch. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Wij doen dat om het voor jou en ons makkelijker en sneller te laten verlopen aan de kassa’s en het biedt meer veiligheid voor onze medewerkers (vrijwilligers).

Kortingen

Vrienden van De Domijnen krijgen twee euro korting op een reguliere filmvertoning.

Slechthorenden/slechtzienden

Mensen die niet meer alle frequenties even goed horen, kunnen gebruik maken van onze digitale ringleiding voorziening. Door het downloaden van een speciale app op je smartphone kun je de film toch goed volgen. Vergeet dan niet je hoofdtelefoon/earbuds van thuis mee te nemen. Heb je geen smartphone? Geen probleem, dan krijg je van ons een apparaat, zodat je toch alles kunt volgen, inclusief hoofdtelefoon/earbuds.

Earcatch
Voor vele Nederlandse films kun je ook de Earcatch app downloaden. Deze voorziet in audiodescriptie bij Nederlandstalige films. Ideaal voor mensen die slechtziend zijn, maar wel graag een keer naar de film gaan. De app is te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store. De app is ook beschikbaar voor sommige tablets. Ook voor het juiste gebruik van deze app geldt: denk aan je hoofdtelefoon/earbuds.

Sennheiser Mobile Connect
Speciaal in ons Filmhuis is het Mobile Connect systeem van Sennheiser. Ook dit gaat via een app op je smartphone of tablet (beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store). Middels een lokaal wifi netwerk in de filmzaal wordt de audio van de film naar je mobile device gestuurd. Dit is niet hetzelfde als de audiodescriptie. Hier geen stem die vertelt wat er gebeurt, maar alleen het directe filmgeluid op een door jezelf te regelen volume en in te stellen klank. Deze app werkt bij alle films die wij in onze beide zalen projecteren via de filmprojector en cinema-audiosystemen.

Subcatch
Een slimme app met ondertiteling voor slechthorenden en doven. Subcatch bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms en documentaires, waardoor ook slechthorende en dove mensen deze kunnen volgen. Zowel de app als de ondertiteling is gratis beschikbaar. Door te luisteren naar het geluid van de film is Subcatch in staat te synchroniseren, waardoor de ondertiteling automatisch met de film meeloopt op je smartdevice.

Filmhuis De Domijnen heeft geen invloed op het aanbod van de films met audiodescriptie en ondertiteling. Er is vanuit het Nederlands Filmfonds een verplichting voor filmproducties, die van hen een financiële bijdrage ontvangen, om audiodescriptie en speciale ondertiteling voor slechtzienden en slechthorenden en doven te maken voor deze apps. Dit betekent dat er voor vrijwel elke Nederlandse film die in de bioscoop draait audiodescriptie en speciale ondertiteling beschikbaar is. Zie je dat er een Nederlandstalige film bij ons wordt vertoond, kijk dan op de website van Earcatch of Subcatch om te zien of de film beschikbaar is in de app.

Let op: je moet het wel zelf doen. Dus de app(s) downloaden en een hoofdtelefoon meenemen naar het Filmhuis. De apps zijn gratis beschikbaar in de Apple Appstore en/of Google Play, maar je hebt natuurlijk wel je Apple of Google accountgegevens nodig ze te kunnen downloaden. Die accountgegevens zijn strikt persoonlijk, dus daar kunnen we je niet mee helpen.

Vrijwilligers!

We kunnen altijd een paar extra handen gebruiken. Lijkt het je leuk om één keer in de week een paar uurtjes te helpen? Sta je graag een keer aan de andere kant van de bar of ben je liever verantwoordelijk voor een goede vertoning van de films? Stuur een mailtje naar ger.hubens@dedomijnen.nl o.v.v. ‘vrijwilliger filmhuis’ en we gaan samen kijken naar wat je wilt en kunt doen.

Camerabewaking

In Ligne is camerabewaking geïnstalleerd ten behoeve van de veiligheid van alle aanwezigen in het pand. In elke filmzaal hangt achter- en voorin een camera. Deze camera’s nemen het beeld niet op, maar zijn puur bedoeld voor monitoring door onze medewerkers aan de bar beneden van de filmprojectie en eventuele ontstane calamiteiten in de zaal.

Zaalhuur

Wil je met je bedrijf een presentatie, een lezing of een businessmeeting in een informele setting houden? Of wil je je medewerkers trakteren op een avondje film met de collega’s? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om de zalen af te huren voor een bepaald bedrag.

Dat bedrag is afhankelijk van de wensen. Beide zalen zijn volledig multimediaal ingericht. De Full HD beamer (dit is niet de filmprojector) in de zaal is aangesloten op een eigen stereo-audioset die ook achter het filmdoek is weggewerkt. Afspeel-/weergave-apparatuur als laptop, blu-rayspeler/dvd-speler, USB-stick, enz. zijn eenvoudig aan te sluiten door middel van een patchpaneel nabij het projectiescherm. Bovendien is er een katheder met twee microfoons (dasspeld- en lepelmicrofoon) voor sprekers.

Bij presentaties vanaf een laptop verzoeken/adviseren altijd om de eigen laptop mee te nemen. Bij voorkeur de laptop waarop de content is gecreëerd. Als het daarop werkt, weet je zeker dat je voor een volle zaal niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bestandsoverdracht naar een andere computer/laptop kan voor problemen zorgen door bijvoorbeeld missende plug-ins of oudere programmaversies waardoor content niet (meer) wordt ondersteund of juist wordt weergegeven.

Interesse? Stuur een mailtje met je gegevens naar film@dedomijnen.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Raadpleeg hier de informatie voor het bestellen van kaartjes.

aan het zoeken...