Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Opera Compact speelt Rusalka

#anders #tochverliefd

Opera Compact - Rusalka

De bekende opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonín Dvorák vertelt het tragische sprookje van Hans Christian Andersen over de kleine Zeemeermin die verliefd wordt op een prins met ‘gewoon’ twee benen. Opera Compact wil het verhaal aan haar staart de vrije natuur intrekken. Het Limburgse landschap is dankzij het Consortium Grensmaas letterlijk in beweging, zodat de thematiek in het werk over het spanningsveld tussen natuur (de wereld van de kleine Zeemeermin Rusalka) en cultuur (de wereld van haar naamloze Prins) voel- en zichtbaar wordt. Rusalka wil haar geliefde prins voor zich winnen en wil zich aan zijn wereld aanpassen. Ze realiseert zich niet hoe gevaarlijk het is om anders te willen zijn dan je eigenlijk bent…


Opera Compact wil dichtbij een breed publiek komen en met het talent in de regio een artistieke verbinding aangaan om tot bijzondere producties te komen. Naast de intensieve samenwerking met het Consortium Grensmaas werken lokale koren en watersportverenigingen mee om een onvergetelijke voorstelling neer te zetten. En om het werk nog toegankelijker te maken, wordt de opera gespeeld in een Nederlandse vertaling (mét boventiteling!). De muzikale leiding is in handen van de gerenommeerde Zweedse dirigent Per-Otto Johansson.

Een ‘Corona-proof’ tribune aan het water (maximaal 500 personen) geeft gedurende 6 avonden uitzicht op een muziektheaterspektakel waar orkest en professionele zangsolisten samen komen met grootse techniek en sprookjesachtige beelden. Alle mogelijkheden van het landschap worden gebruikt: de grote bergen grind en installaties van het Consortium Grensmaas worden spectaculair uitgelicht en solisten komen plotseling uit het water en de aarde te voorschijn. Kortom: een niet te missen belevenis in Limburg. Natuurlijk ontbreekt het niet aan een glaasje na afloop!


Taal: Nederlands (Nederlandse vertaling David Prins)

Duur voorstelling: 90 minuten (zonder pauze)

Data & tickets:
vrijdag 25 juni 2021 – 21:00 uur (tickets)
zaterdag 26 juni 2021 – 21:00 uur (uitverkocht)
zondag 27 juni 2021 – 15:00 uur (tickets)
vrijdag 2 juli 2021 – 21:00 uur (tickets)
zaterdag 3 juli 2021 – 21:00 uur (tickets)
zondag 4 juli 2021 – 21:00 uur (tickets)

Team:

Dirigent: Per-Otto Johansson
Regisseur en scenografie: Sybrand van der Werf
Kostuumontwerp: Mieke Kockelkorn

Rusalka – Kristina Bitenc
Prins – Denzil Delaere
Vreemde prinses – Irene Hoogveld
Waterman – Sef Thissen
Heks – Lien Haegeman

Heritage Sinfonietta


Rusalka – de kleine Zeemeermin is een co-productie met het Consortium Grensmaas en De Domijnen.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Limburg, De Domijnen, Gemeente Sittard-Geleen.
Rusalka – de kleine Zeemeermin is onderdeel van de campagne Ode aan het (Maas) Landschap.

aan het zoeken...