Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Thuis films kijken

publicatiedatum:
maandag 21 december

Het Filmhuis is gesloten t/m 9 februari, daarom geven we hier een aantal tips om mooie dingen via het wereldwijde web te bekijken.

CINETREE

Je kunt ook films bekijken die net uit het Filmhuis zijn zoals Babyteeth, Rocks, Berlin Alexanderplatz, Gli Anni Più Belli, A Perfectly Normal Family, Beanpole en Honeyland. Browse een keer door hun aanbod.

Vergeet hier ook zeker niet de korte filmcollectie, een platform voor de betere internationale korte films dat ze samen met ons (Limburgse) CineSud onderhouden. Dus naast internationale toppers van jong filmtalent ook een aantal films van lokaal talent uit Limburg, waarvan sommigen ook al in onze zaal te bewonderen waren. Denk aan MISCHA van Remy Kooi, ALL THERE IS van Jeroen Mourmans en GROEN van Lucas Camps. Een van onze persoonlijke Internationale favorieten is het prachtige FAUVE.

CINEMEMBER

“De grootste quality film collection van Nederland en België” aldus zijzelf. Hier vind je meer dan 700 arthousefilms. Je kunt lid worden voor €9,99 per maand, zodat je onbeperkt kunt kijken wat en wanneer je wilt (twee weken gratis proefperiode), maar je kunt ook per film betalen.

MUBI

Voor de die-hard arthouse liefhebber. https://mubi.com/nl

IFFR

Het festival biedt al jaren films tegen betaling aan via hun website. Kijk hier voor het totale aanbod: https://iffr.com/nl/unleashed/films.

IDFA

Keuze uit ruim 300 gratis te bekijken documentairefilms op de website van IDFA, het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam. Het grootste documentairefilmfestival ter wereld dat ieder jaar in november plaatsvindt.

2DOC.NL

Na uitzending op TV is het merendeel van de documentaires hier terug te zien. Een ongekend groot aanbod dus. Kijk bijvoorbeeld de mokerslag Collective, het verontrustende Imelda Marcos, The Kingmaker of het indrukwekkende For Sama.

LIMBURG DOC

Vergeet onze eigen provincie niet. Genoeg goede filmmakers en genoeg goede onderwerpen. Helaas in een wat lage kwaliteit, maar acceptabel genoeg: https://l1.nl/limburg-doc.

LAAGLAND THUIS-THEATER

Om maar even heel dicht bij huis te blijven. Onze vrienden van het Laagland Theater Sittard hebben meerdere producties online gezet. Hier te bekijken: https://www.hetlaagland.nl/nieuws/laagland-thuis-theater/.

FILMKRANT.NL

Op hun ‘Thuiskijken’ pagina vind je dagelijks nieuwe kijktips voor thuis. Variërend van Netflix tot de diepe krochten van het net. En ook via De Filmkrant kun je films kijken. Klassiekers als A STAR IS BORN uit 1937 en JULES ET JIM van François Truffaut zijn hier te bekijken.

eerdere berichten
aan het zoeken...