Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Thuis films kijken

publicatiedatum:
woensdag 10 juni

Het Filmhuis is weer geopend, maar voor degene die daaraan nog niet genoeg hebben en dus filmhonger over hebben, geven we hier een aantal tips om mooie dingen via het wereldwijde web te bekijken.

THE CRITERION CHANNEL

The Criterion Channel Logo

Je moet op The Criterion Channel normaal gesproken netje betalen voor de mooie films, maar in het kader van de wereldwijde Black Lives Matter beweging biedt het platform een aantal films van Afro-Amerikaanse makers en films met aan de BLM beweging gerelateerde onderwerpen, gratis aan.

Kijk bijvoorbeeld gratis naar DAUGHTERS OF THE DUST van Julie Dash, BLACK PANTHERS van Agnès Varda en DOWN IN THE DELTA van schrijver, dichter en activist Maya Angelou.

CINETREE

Met fijne titels als LOVELESS van Andrey Zvyagintsev, VOLVER van Pedro Almodóvar, JACKIE van Pablo Larrain, HAPPY END van Michael Haneke, NIEMAND IN DE STAD van Michiel van Erp en C’EST ÇA L’AMOUR van Claire Burger, met Bouli Lanners in een ijzersterke hoofdrol.

Je kunt ook films bekijken die net uit het Filmhuis zijn. Vrij nieuwe releases dus. Browse een keer door hun aanbod. Speciale aandacht voor het mooie WEI, de documentaire van Limburger Ruud Lenssen over zijn dementerende vader.

Vergeet hier ook zeker niet de korte filmcollectie, een platform voor de betere internationale korte films dat ze samen met ons (Limburgse) CineSud onderhouden. Dus naast internationale toppers van jong filmtalent ook een aantal films van lokaal talent uit Limburg, waarvan sommigen ook al in onze zaal te bewonderen waren. Denk aan MISCHA van Remy Kooi, ALL THERE IS van Jeroen Mourmans en GROEN van Lucas Camps. Een van onze persoonlijke Internationale favorieten is het prachtige FAUVE.

CINEMEMBER

“De grootste quality film collection van Nederland en België” aldus zijzelf. Hier vind je meer dan 700 arthousefilms. Je kunt lid worden voor €9,99 per maand, zodat je onbeperkt kunt kijken wat en wanneer je wilt (twee weken gratis proefperiode), maar je kunt ook per film betalen.

MUBI

Voor de die-hard arthouse liefhebber. Nu de eerste drie maanden voor maar 1 euro. En degene die dat nog te duur vinden kunnen via EYE Amsterdam zelfs drie maanden voor niets kijken. Alleen even aanmelden. Hier meer informatie. https://mubi.com/nl

IFFR

Het festival biedt al jaren films tegen betaling aan via hun website. Kijk hier voor het totale aanbod: https://iffr.com/nl/unleashed/films.

IDFA

Keuze uit ruim 300 gratis te bekijken documentairefilms op de website van IDFA, het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam. Het grootste documentairefilmfestival ter wereld dat ieder jaar in november plaatsvindt.

2DOC.NL

Na uitzending op TV is het merendeel van de documentaires hier terug te zien. Een ongekend groot aanbod dus. Kijk bijvoorbeeld BACH & BETON. Die film vertoonden we in 2017 tijdens het BarockFestival. Over toppianist Ivo Janssen (oorspronkelijk uit Venlo) die minder afhankelijk wil zijn van de muziekindustrie. En dus bouwt hij zijn eigen concertzaal in een voormalig munitieschip in een gracht in Amsterdam. Klassiek pianospel wisselt zich af met een slopershamer.
https://www.2doc.nl/documentaires.html

LIMBURG DOC

Vergeet onze eigen provincie niet. Genoeg goede filmmakers en genoeg goede onderwerpen. Helaas in een wat lage kwaliteit, maar acceptabel genoeg: https://l1.nl/limburg-doc.

LAAGLAND THUIS-THEATER

Om maar even heel dicht bij huis te blijven. Onze vrienden van het Laagland Theater Sittard hebben meerdere producties online gezet waaronder: BEZOEK VOOR BEER, EXPEDITIE PETER PAN, DE KLEINE COWBOY en JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Hier te bekijken: https://www.hetlaagland.nl/nieuws/laagland-thuis-theater/.

FILMKRANT.NL

Op hun ‘Thuiskijken’ pagina vind je dagelijks nieuwe kijktips voor thuis. Variërend van Netflix tot de diepe krochten van het net. En ook via De Filmkrant kun je films kijken. Klassiekers als A STAR IS BORN uit 1937 en JULES ET JIM van François Truffaut zijn hier te bekijken.

eerdere berichten
aan het zoeken...