Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kunstenfestival Musica Sacra met festivalprelude in Sittard-Geleen

publicatiedatum:
donderdag 8 juli

Kunstenfestival Musica Sacra en Schouwburg De Domijnen presenteren de festivalprelude in Sittard-Geleen.

Met het oog op een bredere verspreiding en beleving van het festival hebben Schouwburg De Domijnen en Musica Sacra de handen in elkaar geslagen. Het prachtige resultaat is een uitbreiding van het kunstenfestival naar Sittard- Geleen, met een prelude. De 39ste editie van Musica Sacra vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 september 2021. Het thema van dit jaar, Moeder Aarde, keert terug in de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. Het festival is een coproductie met Theater aan het Vrijthof en een van de kroonjuwelen van de programmering van deze Huiskamer van Maastricht.

Musica sacra

Musica Sacra is een festival met een lange en rijke historie. Vanaf de eerste editie in 1983 heeft Musica Sacra zich ontwikkeld tot een sprankelend kunstenfestival dat het sacrale en spirituele in de kunsten thematisch presenteert. Daarbij kijkt het festival veel verder dan muziek alleen, want ook theater, performance, dans, film en beeldende kunst zijn stevig in de programmering verankerd.

Het festival verkent de grenzen van de westerse cultuur en zoekt verbinding met uiteenlopende organisaties. Grensoverschrijdend denken en samenwerken is als een levenselixer voor het festival. Het festival is al jaren stevig verankerd in de programmering van Theater aan het Vrijthof. Op enkele uitstapjes na vond Musica Sacra tot nu toe altijd plaats in Maastricht. Die stadsgrens wordt nu definitief doorbroken en Musica Sacra verheugt zich op een uitbreiding van het festival naar Sittard-Geleen!

Prelude

Met het oog op een bredere verspreiding en beleving van het festival in Limburg hebben Schouwburg De Domijnen en Kunstenfestival Musica Sacra de handen ineengeslagen. De vrucht van deze culturele samenwerking in Zuid-Limburg mag er zijn! Met gepaste trots presenteert Sittard-Geleen een prelude op het festival in Maastricht. Overigens gaven gezelschappen uit Sittard-Geleen al eerder acte de présence tijdens Musica Sacra: zo is het befaamde Ad Mosam Barock uit Sittard-Geleen al jaren een graag geziene gast op het kunstenfestival.

Ook Het Laagland, het huisgezelschap van Schouwburg De Domijnen, confronteert met regelmaat een jeugdig publiek met het thema van Musica Sacra, zoals vorig jaar met de hoopgevende theaterproductie (Bijna) Alles komt goed. Het programma start op woensdag 22 september in Sittard met onder andere muziek, dans en film. Een eerste stap die hopelijk als een amuse doet verlangen naar meer.

eerdere berichten
aan het zoeken...