Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Home Grown: Limburgse artiesten maken thuis nieuwe muziek

publicatiedatum:
woensdag 15 april

Samenwerkingsproject tussen zes Limburgse poppodia

De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes worden komende weken uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg.

In tijden van een crisis als corona zijn we op onszelf aangewezen. Op onze creativiteit. En op muziek. Muziek stopt gelukkig nooit. En zou de tijd die we gedwongen in onze eigen huizen door moeten doorbrengen niet ook een heleboel bijzondere muziek kunnen opleveren? Dat was de vraag waarmee dit project van start ging. Een 24-tal artiesten zijn benaderd voor het project. Onder andere Pablo van der Poel (DeWolff), Afterpartees, Yin Yin, The Dirty Denims en Mt. Atlas hebben hun medewerking toegezegd.

De komende weken zullen de liedjes één voor één worden uitgebracht via de social media van de podia. Aan het eind van de rit, nadat de crisis weer voorbij is, zullen de liedjes op een bijzondere manier worden gebundeld. Vanuit alle podia zal ook een live stream met alle nummers worden gehouden.

Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Een van de doelstellingen van het project is dan ook om Limburgs talent in deze bijzondere periode een podium te bieden.

De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd:

Nieuwe Nor
Pablo van de Poel (DeWolff): hier te bekijken en beluisteren >
Elle Hollis
MT. Atlas
Dookie

Muziekgieterij
Yin Yin
Solomon
Geoff Wyld
WHYBE

Poppodium Grenswerk
Afterpartees
Moksi (Samir Ait Moh)
Mike Roelofs
Lieve Frey

Muziekcentrum de Bosuil
Hillbilly Moonshiners (Martijn Doensen)
The Dirty Denims
Rockaley (Kelly Kockelkoren)
Jesse Kanters (Tommy Gazer)

ECI cultuurfabriek
Déjà
Maggie Dae
Maud Wilms

Poppodium Volt
Mala: hier te bekijken en beluisteren >
Hoagy: hier te bekijken en beluisteren >
Stan Smeets en Lotte Slangen: hier te bekijken en beluisteren >
Morgana’s Illusion: hier te bekijken en beluisteren >

eerdere berichten
aan het zoeken...