Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

DocDays bij Filmhuis De Domijnen

publicatiedatum:
donderdag 23 september

In samenwerking met CineSud presenteert Filmhuis De Domijnen op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober een speciaal weekendprogramma waarbij de documentaire en de makers centraal staan. We hebben o.a. (voor)premières van documentaires maar ook masterclasses, podcasts én twee talkshows met regisseurs.

Documentaires

Truffle Hunters

In Truffle hunters volg je een aantal hoogbejaarde mannen in de Piëmont bij hun zoektocht naar truffels.


Up to G-cup

In Up to G-cup (Winnaar Prijs voor de Nederlandse Filmkritiek 2021) vinden in het pashokje van de eerste lingeriewinkel van de Koerdische Autonome Regio vrouwen hun sensu­aliteit en seksu­aliteit terug na tijden van oorlog en onderdrukking. Aansluitend aan die voorstelling is een nagesprek met regisseur Jacqueline van Vugt!
Winnaar Prijs voor de Nederlandse Filmkritiek 2021


De Mythe en de Meesters

De Mythe en de Meesters gaat in op de vraag ‘Wie of wat is de meester van Elsloo en waarom zijn de aan hem toegeschreven heiligenbeelden ruim 500 jaar later nog altijd in staat om mensen diep te raken?’.


Silence of the Tides

Silence of the Tides is een film die mee ademt met de getijden van het Werelderfgoed De Wadden. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen.

 

 

Here we move, here we groove je kunt niet stilzitten bij deze film daarin gaat Dj Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, met hulp van refugee-muzikanten op zoek naar een nieuw geluid van Europa. Na afloop Q&A met regisseur Sergej Kreso en Dj Robert Soko.

Podcast, Masterclasses en silent disco after party

Beide dagen kun je genieten van audio documentaires: koop een koffie of een snack bij Coffee Mundo en ontvang een QR-code voor een podcast. Strijk neer op een zitzak op het Ligneplein en geniet.
Bij de masterclasses leer je hoe je documentaires opzet én hoe je je publiek kunt bereiken. De masterclass Writers room is uitverkocht. Voor Van edit ruimte naar bioscooprelease. Hoe bereikt je film zijn publiek? zijn nog kaarten beschikbaar.
Zaterdagavond sluiten we af met een silent disco after party.

Veel meer documentaires en programma-overzicht

Tijdens dit inspirerende weekend zijn veel meer documentaires te zien: The Quest for TonewoodShadow Game (Winnaar Gouden Kalf Beste Lange Documentaire), A Man and a Camera en Short Docs.
Download hier het programma-overzicht >

eerdere berichten
aan het zoeken...