Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De bijzondere coproductie MARA van Ger Bertholet

publicatiedatum:
maandag 3 februari
Mara De Domijnen Stichting Kwant

MARA is het verhaal van een (jonge) vrouw. In haar familie zijn zelfmoorden geen onbekend fenomeen. We maken haar zoektocht mee naar de impact van die gebeurtenissen op haar eigen functioneren. Een jonge vrouw die aanloopt tegen een muur van taboes die rond het thema zelfmoord hangen.

Maar de voorstelling gaat over meer. Het gaat over het gevoel van zich ‘verweesd voelen’. De vangnetten van familie, kennissen- en vriendenkring lijken vandaag verdwenen. Professionele opvang is daarvoor in de plaats gekomen. Het is ook een zoektocht van een jonge vrouw in het huidige tijdsbestek naar geborgenheid, veiligheid en rust.

MARA is ondanks de thematiek een lichte en luchtige theatervoorstelling. De lach om de vaak bizarre en onafwendbare wendingen van een mensenleven wordt niet uit de weg gegaan. Het is vooral een muzikale zoektocht. Een muzikale zoektocht in de letterlijke betekenis: De tekst wordt gezongen, gesproken en verklankt in een aantal songs. Maar het is ook een muzikale zoektocht in de figuurlijke betekenis: de muzikaliteit van het Limburgse dialect wordt benut om binnen te dringen in een thema dat met woorden niet te beschrijven is.

MARA is de comeback van Ger Bertholet ook bekend als Zjear Bataille. Ger werd in 2011 getroffen door een beroerte. Na een lange en intensieve revalidatie is Ger in zoverre terug dat hij weer in staat was een nieuwe theatertekst te schrijven.

Credits
Tekst: Ger Bertholet
Spel/zang: Bibi Ortjens
Muziek: Charles Ortjens
Regie: Guido Wevers
Dit is een coproductie van De Domijnen en de Stichting Kwant.

eerdere berichten
aan het zoeken...