Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Zomeravond Buitencinema – Lion
sluiten
Zomeravond Buitencinema – Lion

Zomeravond Buitencinema – Lion

Garth Davis

Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman

Drama

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

118 minuten
Drama

Een heerlijk avondje film op Landgoed Kasteel Limbricht

Tweede editie van de Zomeravond Buitencinema op een van de mooiste locaties van Sittard-Geleen. Deze keer met het mooie, ontroerende en waargebeurde Lion met Dev Patel en Nicole Kidman in de hoofdrollen. Romantisch film kijken in de buitenlucht. Je kunt je avondje cinema compleet maken met een pre-film diner.

 

Inloop vanaf 20.15 uur. Film start om ca. 21.15 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze en de film zal rond 23.45 uur afgelopen zijn. De bar van Kasteel Limbricht is geopend to ca. 00.30 uur. De entree voor deze avond is incl. één gratis consumptie. Telefonisch reserveren voor deze filmvoorstelling is niet mogelijk. Kaartjes kunnen hier online worden gekocht of aan de kassa’s van het Filmhuis en de Uitbalie in de Schouwburg, NIET op de avond zelf.

Het verhaal
Het waargebeurde verhaal van een vijfjarig jongetje dat rondzwerft in de straten van Calcutta, zestienhonderd kilometer verwijderd van zijn familie. Uiteindelijk wordt hij geadopteerd door een Australisch stel. Vijfentwintig jaar later gaat hij op zoek naar zijn Indiase familie. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen vertrekt hij naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis” en werd genomineerd voor zes Oscars.

Avond compleet!
Maak deze prachtige filmavond compleet door in te tekenen op het 3-gangen pre-film diner van Kasteel Limbricht. Het diner wordt vanaf 18.00 uur geserveerd en kost € 24,50 (excl. drank). Het menu bestaat uit:
– voorgerecht – dun gesneden rosbief met truffel crème en Reypenaer kaas.
– hoofdgerecht – varkenshaas gevuld met mozzarella en pesto, omwikkeld met spek.
– nagerecht- dessert van de chef.
Wil je gebruik maken van dit aanbod dan dien jezelf contact op te nemen met Kasteel Limbricht. Bel met: 046 451 4444 of stuur een mailtje o.v.v. Lion diner en het aantal personen naar info@kasteel-limbricht.nl

Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand, tijdens en in de pauze van de film consumpties. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Je hoeft geen eigen stoelen mee te nemen. Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair.

Stichting Filmhuis Sittard
De vorige editie van de Zomeravond Buitencinema (in juli) werd mogelijk gemaakt door een gift van Stichting Filmhuis Sittard. Die Stichting verzorgde tot de zomer van 2016 de filmvertoningen van Filmhuis Het Domein aan de Kapittelstraat in Sittard. De functie van Filmhuis is in 2016 overgedragen aan De Domijnen. Dankzij de financiële steun van de Stichting Filmhuis Sittard konden we van de eerste editie van de Zomeravond Buitencinema een succes maken (mede door de lage entreeprijs).

De vraag naar een tweede editie is groot. En dus gaan we het nu zelf doen zonder sponsoring van de Stichting. Tegen een normale entreeprijs maar wel met een gratis consumptie t.w.v. € 2,50. We hopen dat weer veel mensen van de partij zijn. Let op: er worden maximaal 250 kaarten verkocht. Vol = vol.

 

 • Lion is een oprechte tranentrekker. Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart.
  Dagblad de Limburger / AD
 • Regisseur Garth Davis vertelt het fijnzinnig, met de camera altijd op ooghoogte van Saroo. Zo raakt de kijker met hem verbonden en wordt de tragiek van een jongetje dat verloren raakt in een gevaarlijke metropool benadrukt. Neem zakdoekjes mee.
  NRC
 • Een rauw en energiek drama dat de Oscarcampagne rechtvaardigt.
  de Volkskrant
aan het zoeken...