Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Wonder Wheel Geweest
sluiten
Wonder Wheel

Wonder Wheel

Woody Allen

Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

101 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama

Het Wonder Wheel als metafoor voor de zich steeds herhalende cyclus van het leven. In Woody Allens 48ste film zijn wij op Coney Island, het Brooklyn van de jaren vijftig. Met als decor kermisattracties met bijhorende kitschkleuren en hun claustrofobisch makende herrie. De sfeer van de film is hiermee meteen gezet.

Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

Mickey (Justin Timberlake), als flamboyante strandwacht hoog op zijn ‘troon’ gezeten, maakt ons in de beginscène deelgenoot van zijn romantische en gevoelige geaardheid. Hij ambieert een loopbaan als toneelschrijver en al snel wordt duidelijk dat zijn ervaringen met vrouwen op “zijn strand” hierdoor worden ingekleurd. Hij begint een relatie met Ginny (Kate Winslet) een ex-actrice die nu haar geld verdient als serveerster en ongelukkig getrouwd is met de lichtgeraakte alcolohist Humpty (Jim Belushi).

In hun poging hun hoofd boven water te houden hebben Humpty, exploitant van een draaimolen, en Ginny besloten de drank buiten de deur te laten. Doch als Caroline (Juno Temple), zijn dochter uit een eerder huwelijk, ten tonele verschijnt, lopen de emoties snel hoog op. Caroline wordt n.l. met de dood bedreigd door haar ex-man, een gangster die zijn mannen heeft opgedragen haar te zoeken. Giny put onderwijl kracht uit haar romantische liefdesrelatie met Mickey om niet ten onder te gaan aan de stress. In de mooie romantische kleuren van de ondergaande zon beleven zij hun geheime liefde en droomt Ginny opnieuw van een bestaan als actrice. Als Mickey Caroline ontmoet en vanaf het eerste moment verliefd op haar wordt, begint de ellende pas echt voor alle personages in Allens melodrama.

Het zijn vooral hun verhalen die deze vrouwen in Mickey’s ogen aantrekkelijk doen zijn. Ginny met haar zoontje die ondanks therapie brandjes blijft stichten. Met een man die net van de drank lijkt af te zijn. En dan Carolina, de jonge gescheiden vrouw, die door haar ex met de dood wordt bedreigd. Beter kun je het als toekomstige toneelschrijver toch niet treffen!

Het spel van Kate Winslet weet ons het meest te ontroeren. Met name in een scène tegen het einde van de film waarin zij in een oud theatercostuum in grootse woorden over de liefde mijmert. Voldoende ingrediënten voor een waar Woody Allen drama.

 • Bevat de vertrouwde Allen-ingrediënten.
  NRC
 • Met \'Wonder Wheel\' keert Woody Allen niet alleen terug naar het tijdperk van zijn jeugd, maar ook naar het begin van zijn illustere carrière als een van Amerika\'s meest productieve en eigengereide filmmakers.
  Trouw
aan het zoeken...