Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Wild Rose – Moederdag Voorpremière Geweest
sluiten
Wild Rose – Moederdag Voorpremière

Wild Rose – Moederdag Voorpremière

Tom Harper

Jessie Buckley, Julie Walters

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

101 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama

Een hartverwarmende film met een lach en een traan over moeders en dochters, over dromen en realiteit en over muziek waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten. Dat, plus een glaasje prosecco, zijn prima ingrediënten voor een goed Moederdagcadeau dus. Hint.

Rose-Lynn Harlan (‘rising star’ Jessie Buckley) droomt van een carrière in Nashville “Music City”, Tennessee. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Haar moeder Marion (Julie Walters) heeft haar buik vol van Rose-Lynns Nashville-onzin. Als voornaamste zorgdrager voor Rose Lynn’s kinderen wil ze dat haar dochter eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor haar leven.

Waarom deze Moederdag voorpremière twee dagen voor Moederdag? Omdat je zaterdag in de Sittardse binnenstad bij Alles veur de Mam bent. En zaterdag én zondag bij Mama’s Pride in Geleen. En daartussen nog even al die familiebezoekjes wegwerken. Een druk weekend dus. Begin het rustig door te genieten van een mooie film op een mooie vrijdagavond. Met je moeder…en…vooruit: je vader (als die wil).

De Ierse actrice Jessie Buckley zingt zelf alle nummers in de film.

Ze begon haar carrière in de schijnwerpers in de BBC talentenjacht I’d Do Anything, waarin ze tweede werd. Daarna studeerde ze in Londen aan de Royal Academy of Dramatic Art, waar ze in 2013 afstudeerde. Haar doorbraak bij een wat groter internationaal filmpubliek kwam vorig jaar in de spannende thriller Beast, die ook bij ons te zien was. Hierna is ze o.a. te zien naast Renée Zellweger in Judy, een biografie van Judy Garland.

 

 • Jessie Buckley plucks the heartstrings as a fiery Glaswegian singer and single mother who dreams of Nashville glory in this gritty feelgood feature.
  The Guardian
 • Jessie Buckley gives a searing performance.
  The Independent
 • Jessie Buckley gives a star-making performance in a music fable that has more than music on its mind.
  Variety
aan het zoeken...