Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Voorpremière: The Children Act Geweest
sluiten
Voorpremière: The Children Act

Voorpremière: The Children Act

Richard Eyre

Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

105 minuten (zonder pauze)
Drama

Speciale voorpremière voor maar vijf euro in het kader van Kom Bij Ons Op De Bank, de opening van het culturele seizoen door De Domijnen. The Children Act is de verfilming van het boek van Ian McEwan van wie eerder ook al de verfilming van On Chesil Beach bij ons te zien was.

Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die tevens het scenario schreef voor de film.

  • Emma Thompson’s performance, so elegant and vulnerable, carries the picture.
    The Guardian
aan het zoeken...