Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Voorpremière – Christo: Walking on Water + Q&A Geweest
sluiten

Voorpremière – Christo: Walking on Water + Q&A

Andrey Paounov

Christo

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

135 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Engels (NL ondertiteld)

Speciale voorpremière van deze film in aanwezigheid van Peter Post van Galerie Post+García in Maastricht. Peter bezit als galeriehouder tekeningen en collages van Christo waarvan hij er een aantal meeneemt deze middag.

Peter Post
Als groot liefhebber reist de Maastrichtse galeriehouder Peter Post de Bulgaarse kunstenaar ‘achterna’. Zo is hij dus ook bij The Floating Piers geweest en heeft hij het spektakel van dichtbij meegemaakt, zowel óp de pieren als vanuit de lucht in een helikopter. In een informele Q&A-setting vertelt hij deze middag alles over zijn belevingen op het Italiaanse Iseo Meer.

Maar ook Christo’s project waar op het einde van de film naar wordt gehint, de Mastaba in Londen, zal ter sprake komen. Ook daar is Peter bij geweest. En natuurlijk blikken we vooruit naar het inpakken van de Arc de Triomphe in april 2020.

Over de film
Misschien wel dé feelgoodfilm van de maand is deze documentaire over de knotsgekke totstandkoming van Christo’s 100.000 m2 kunstproject The Floating Piers. De passie, het doorzettingsvermogen, de creativiteit, de humor en zelfs het gezeur van Christo pakken je moeiteloos in.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: een klein dorpje dat tienduizenden bezoekers per dag krijgt te verwerken, snelwegen die uren dicht staan, constructie-nachtmerries voor het bouwteam, botsingen met de lokale politiek en de pure kracht van de natuur. Totale waanzin.

Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde. Met als vette bonus de prachtige luchtopnames van het Iseo meer in Noord-Italië.

Dikke aanrader deze film.

aan het zoeken...