Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Un homme et une femme
sluiten

Un homme et une femme

Claude Lelouch

Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh

Liefdesdrama
102 minuten (zonder pauze)
Liefdesdrama

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

Digitale restauratie van de romantische klassieker van Claude Lelouch (Les Uns et Les Autres) met Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).

Lees voordat je tickets koop onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in deze klassieker van Claude Lelouch. Een man, een vrouw en een toevallige ontmoeting. Meer heb je niet nodig voor een ‘belle histoire d’amour’ zoals de Fransen zeggen.

Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden? ‘Jean-Louis’ en ‘Anne’ ontdekken elkaar, beminnen hartstochtelijk en laten los.

Met Un homme et une femme schilderde Claude Lelouche (1937) een hartverwarmend en soms humoristisch portret van echte liefde tussen twee door het leven getekende mensen. De camera danst om het paar heen, de muziek van Francis Lai tilt spelers én kijkers op. De film betekende de grote doorbraak van Lelouch, die met Vivre pour vivre (1967), Toute une vie (1974) en Les Uns et Les Autres (1981) zou uitgroeien tot een van de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse cinema.

De film maakte bovendien sterren van Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée. Trintignant speelde nog in klassiekers als Il conformista (1970, Bernardo Bertolucci), La terrazza (1980, Ettore Scola), Trois couleurs: rouge (1994, Krystzof Kieslowski) en Amour (2012, Michael Haneke). Aimée’s carrière omvat filmische hoogtepunten als La dolce vita (Federico Fellini, 1960), (Federico Fellini, 1963), The Appointment (Sidney Lumet, 1969) en Salto nel vuoto (Marco Bellochio, 1980).

Ruim vijftig jaar later maakte het drietal Leleouch, Trintignant en Aimee met Les plus belles années d’une vie een tweede vervolg op Un Homme et une Femme (het eerste kwam uit in 1986 onder de naam Un homme et une femme, 20 ans déjà). Binnenkort is Les plus belles années d’une vie bij ons te zien. Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar ‘Jean Louis’ en ‘Anne’, nu als tachtigers. En opnieuw zwiert de camera om hun heen op de muziek van Francis Lai.

Het is zeker aan te raden deze klassieker uit 1966 eerst te bekijken, voordat je Les plus belles années d’une vie gaat zien.

aan het zoeken...