Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Franse Filmklassiekers + Lunch Geweest
sluiten
Franse Filmklassiekers + Lunch

Franse Filmklassiekers + Lunch

Jean Luc Godard

Anna Karina, Brigitte Bardot

Drama Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

240 minuten
Drama

Een eerbetoon aan Jean-Luc Godard met de vertoning van zijn VIVRE SA VIE en LE MÉPRIS. Zie deze twee Franse filmklassiekers van de grootmeester van de Nouvelle Vague inclusief een lunch voor maar 17,50 euro.

In eerstgenoemde film uit 1962 toont Godard zijn muze Anna Karina in twaalf indrukwekkende hoofdstukken als een would-be actrice die langzaam afdaalt in de prostitutie. VIVRE SA VIE is een lofzang op de schoonheid van Anna Karina, met verwijzingen naar Louise Brooks, een beroemd actrice uit het tijdperk van de stille film en naar Maria Falconetti uit Carl Dreyers THE PASSION OF JEANNE D’ARC (1928). In een van de meest iconische scènes kijkt een betraande Nana in de bioscoop naar deze klassieker. Dit keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië. Met VIVRE SA VIE: FILM EN DOUZE TABLEAUX sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de Nouvelle Vague bekend om was geworden.

LE MÉPRIS uit 1963 volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem is gaan voelen. Als Piccoli bezig is de Odyssee te herschrijven voor een in Cinecittà opgenomen verfilming door Fritz Lang (gespeeld door Fritz Lang), valt Bardot voor de proleterige producent Jack Palance. Verfilming, in Technicolor en breed Cinemascope, van Alberto Moravia’s ‘Il disprezzo’ (1954). Naar verluidt was LE MÉPRIS een brief van regisseur Godard aan zijn vrouw, de actrice Anna Karina. Hun huwelijk strandde een jaar later.

aan het zoeken...