Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Un Beau Soleil Intérieur Geweest
sluiten
Un Beau Soleil Intérieur

Un Beau Soleil Intérieur

Claire Denis

Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu

Komedie, drama Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

94 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama

De Franse actrice Juliette Binoche vierde als jonge, begeerlijke actrice grote successen in romantische films als THE UNBEARABLE LIGHTNESS OF BEING. Inmiddels is ze 53 en speelt ze, vrolijker dan ooit, opnieuw in een liefdesfilm, een komedie. (Trouw)

 

Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

Isabelle is een in Parijs levende kunstenaar en gescheiden moeder. Wij komen weinig te weten over haar kunstenaarschap en moederrol. Haar leven lijkt gekenmerkt door een obsessief verlangen naar de ware liefde. Want Isabelle is bang dat haar liefdesleven voorbij is. Dat ze te oud is. Zij stort zich steeds opnieuw in intieme relaties, die eindigen in een woordenspel. In een taal die nauwelijks kan verhullen hoe gecompliceerd de liefde is.

Zij lijkt telkens de bevestiging te zoeken en te vinden voor haar vrees dat de betreffende man toch niet écht van haar houdt. Of het nu gaat om een rijke bankier met zijn vijftig witte rozen, een zelfvoldane acteur die in scheiding ligt of haar ex-man die ook nog wel eens in haar bed belandt. Het worden geen relaties, maar blijven affaires.

Als kijker vraag je jezelf af waarom ze er steeds weer opnieuw aan begint: mannen verleiden in de hoop dat hij de ware is. Slechts een man, een collega-kunstenaar die wellicht het meest oprecht van haar houdt, bewaart afstand. Mooi verbeeld in een nachtelijke wandeling door Parijs.

De new age therapeut, prachtig vertolkt door Depardieu, geeft haar tenslotte het advies om op zoek te gaan naar haar eigen ‘beau soleil intérieur’ en zich vooral ‘OPEN’ te stellen voor wat en wie ze tegenkomt.

Een mooi ouder geworden Juliette Binoche vertolkt Isabelle op magnifieke wijze. Haar sterke mimiek maakt ons deelgenoot van haar snel wisselende emoties, van geluk naar wanhoop en verdriet.

Ga kijken met de ‘open mind’ die Depardieu haar adviseert en kijk of Binoche ook u weet te verleiden.

 • Un beau soleil intérieur kun je niet omheen: dit is perfectie.
  Trouw
 • Un beau soleil intérieur is een tamelijk geniale film. Hij lijkt steeds iets te zijn wat hij uiteindelijk niet is.
  NRC
 • Depardieu is grandioos als waarzegger/therapeut. Maar de grootste troef is de Franse vedette Juliette Binoche … een fijnzinnige ode aan de liefde – in al zijn verschijningsvormen.
  Het Parool
 • Het zijn lichtkomische, verontrustende, maar uit het leven gegrepen momenten, met een actrice die de kijker laat vergeten dat ze Juliette Binoche is.
  Cinemagazine
 • Juliette Binoche speelt haar rol met een enigmatische elegantie.
  Indebioscoop.com
aan het zoeken...