Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Tussen de liefde en de leegte Geweest
sluiten

Tussen de liefde en de leegte

Wout van Wengerden

documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

60 minuten (zonder pauze)
documentaire
Nederlands

De prins die er een zooitje van maakt…

Waarom zoek ik altijd naar liefde, maar wil ik weg als ze dichtbij komt? Toen filmmaker Wout van Wengerden in 2003 op 16-jarige leeftijd naar het Limburgse Sittard verhuisde om zijn Olympische droom waar te maken als polsstokhoogspringer riep hij tijdens een bijeenkomst: ‘Ik wil geen grijze muis zijn.’

 

 

Programma avond:

Inloop 20:00 uur

Start film: 20.30 uur.
Introductie filmmaker 15 minuten.
Einde film: 21.45 uur.
Nagesprek met maker en publiek

Na de film is er een borrel!

En die ambitie werd niet minder toen zijn sportcarrière ophield in 2012 en hij de camera oppakte. Maar de lat hoog leggen heeft een prijs…

Wanneer zijn grote liefde het uitmaakt in november 2019 met de woorden: ‘Je vlucht en hebt gewoon bindingsangst’, vindt hij dat het tijd is om zichzelf in de spiegel aan te kijken.

Hij besluit deze confrontatie en zoektocht te filmen en gaat het gesprek aan met zijn persoonlijke helden, zijn ouders, toevallige voorbijgangers, en eigenlijk iedereen die voor zijn voeten komt om de liefde te doorgronden.

——-

Boodschap van de maker

Beste dwalers, zoekers en vinders!

Met veel plezier en zin nodig ik iedereen uit die net als ik verlangt naar èchte liefde om naar één van deze avonden te komen.

Het premièreweekend liet zien dat de film zich geweldig leent voor een goed gesprek over dit onderwerp, dus zal ik dit ook zeker opzoeken met het publiek.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zichzelf gaat herkennen in de film en verhalen.

En dat we samen een beetje dichterbij gaan komen. Dichterbij die liefde.

Limburg voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb er jaren gewoond en met een Limburgse moeder (Oet Bung) vond ik dit meer dan genoeg reden om dit samen met het filmhuis De Domijnen in Sittard te organiseren.

Heel graag, tot dan!

Wout

——-

Rob Meesen van Topchange was aanwezig bij de première en zei het volgende over de film: De documentaire ‘Tussen de liefde en de leegte ’geeft nieuwe perspectieven die in het aansluitende gesprek met Wout diepe inzichten opleveren. Hij is als geen ander gevallen voor de verlokkingen van de sirenen omdat hij weigert zich vast te laten binden zoals Odysseus dat deed in het heldenepos van Homerus. Leegte is niet het ontbreken van de liefde in je leven, maar het verlangen naar de liefde van je leven. Wouts muze is kwetsbaarheid. En daarmee weet hij te raken.

 

Over de maker:

Lange tijd stond het leven van filmmaker Wout van Wengerden in het teken van topsport. Hij verhuisde op jonge leeftijd naar Limburg om zijn Olympische droom achterna te gaan. Het bracht hem meerdere Nederlandse titels, maar raakte op zijn hoogtepunt geblesseerd. Toen hij stopte met springen in 2012 besloot hij met een camera onder de naam Kwetsbare Held op zoek te gaan naar antwoorden op zijn diepere levensvragen. Dit avontuur loopt tot op de dag van vandaag en is zijn (levens)werk.

 

 

Quotes

Quote Stef Bos: ‘Als je een meisje was geweest, was ik verliefd op je geworden.’

Quote Frans Bromet: ‘Maar heb je nooit bedacht dat het toch wel een heel egoïstische onderneming is, jouw leven.’

Quote Rien Mast: ‘Liefde voor een kunstenaar is bijna iets goddelijks geworden, dat kun je nooit waarmaken.’

 

aan het zoeken...