Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The Uncertainty Has Settled Geweest
sluiten
The Uncertainty Has Settled

The Uncertainty Has Settled

Marijn Poels

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
Documentaire
Engels (NL ondertiteld)

Na uitverkochte zalen en verhitte discussies in o.a. Berlijn, Maastricht, Venlo, Rotterdam en Amsterdam is de Limburgse filmmaker Marijn Poels op zaterdag 24 juni bij ons te gast met zijn spraakmakende en kritische /controversiële documentaire over landbouw, voedsel, energie en klimaat. In de documentaire stelt Marijn de vraag die een deel van de mensen niet durft te stellen en waarop een ander deel het antwoord niet wil horen: “Doen we het wel goed?” Doelende op de combinatie van de agrarische wereld en het klimaat. Een actueel en urgent debat en de discussie over de rol van de boer in de klimaat/energie politiek.

De 90 minuten durende film, onlangs Bekroond als Beste Documentaire in Berlijn en Los Angeles, is een kritisch verhaal waarin filmmaker Poels kunstig balanceert tussen grote wetenschappelijke en politieke dogma’s.

THE UNCERTAINTY HAS SETTLED snijdt de gevoelige discussie over klimaatverandering en energie aan. In de film bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energie leveranciers geworden. Poels stelt kritische vragen over klimaat, wetenschap en politiek. Het tegengaan van klimaatverandering… Doen we er eigenlijk wel goed aan? Poels bezoekt hiervoor zeer vooraanstaande wetenschappers. Zoals de 93-jarige Freeman Dyson aan de Princeton University. De natuurkundige die in de jaren 50 nog met Albert Einstein in New York werkte en aan de basis stond van de klimaatwetenschap.

De bezoeker wordt meegenomen in Poels zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid. “The Uncertainty has settled”. Niets is zoals het lijkt! De maker lijkt vooral de bezoeker op het hart te willen drukken dat veel wat als waarheid gebracht wordt niet altijd de waarheid is, en dat het te gemakzuchtig is om maar de heersende opinie als de uwe over te nemen. Een indringend en overtuigend pleidooi voor zelfstandig en kritisch nadenken!

 • Confusing and confrontational. Journalism at his highest level.
  Jury: Berlin Film Festival 2017 - BEST DOCUMENTARY
 • Critical and daring documentary.
  Hello Geeky World
 • As a viewer you start to think whether we need to think different.
  My Filmviews
aan het zoeken...