Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The Shape of Water – Laatste Kans Geweest
sluiten
The Shape of Water – Laatste Kans

The Shape of Water – Laatste Kans

Guillermo del Toro

Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

119 minuten (zonder pauze)
Drama

Je kunt filmliefhebbers grofweg indelen in twee categorieën: degenen die houden van fantasy en zij die niet warm lopen voor het genre. Maar er zijn uitzonderingen op iedere regel en THE SHAPE OF WATER is er zeker een. Deze film heeft zoveel lagen en bevat zoveel verwijzingen dat dit intelligente en prachtig in beeld gebrachte kunstwerk zelfs voor die-hard realisten onweerstaanbaar is. Winnaar van zowel de Gouden Leeuw in Venetië als de Oscar voor Beste Film.

Door: Sis Achten

Begin jaren zestig van de vorige eeuw is in de VS de angst voor het communisme op een hoogtepunt. In een ultrageheim overheidslaboratorium werkt Elisa Esposito (Sally Hawkins) als schoonmaakster. Haar leven is eentonig en eenzaam. Elisa heeft als kind haar spraak verloren; de vage littekens op haar hals suggereren hoe dat is gebeurd.

Op een dag wordt er een grote, metalen watertank het lab binnen gereden met daarin een amfibisch wezen. Wetenschappers vragen tijd om het wezen te bestuderen, maar anderen willen sinistere experimenten op hem uitvoeren. Per toeval komen Elisa en het wezen in contact en ze slagen erin met elkaar te communiceren door middel van gebarentaal. Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen ontwikkelen de twee een band, maar als hun relatie een kans van slagen wil hebben, zullen ze uit het lab moeten ontsnappen.

Waarschijnlijk was regisseur Guillermo del Toro tot nu toe met name bekend vanwege PAN’S LABYRINTH. Met deze nieuwe film overtreft hij zichzelf: soepel verweeft hij diverse genres en verhaallijnen tot een prachtig geheel met als rode draad het ongebruikelijke liefdesverhaal tussen een vrouw en een waterwezen. Iedere shot is een lust voor het oog. Op magistrale wijze laat Del Toro de jaren zestig herleven in een sprookje voor volwassenen dat tegelijkertijd een spannende thriller is.

 • Wonderschoon, maar vilein sprookje van de Mexicaanse meester Del Toro.
  VPRO Cinema
 • The Shape of Water is een prachtig, lief monster van een film.
  de Volkskrant
 • Liefdevolle hommage aan de monsterfilm.
  NRC
 • A seductively melancholy creature feature.
  The Guardian
aan het zoeken...