Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Royal Opera London – Macbeth
sluiten

The Royal Opera London – Macbeth

Phyllida Lloyd

Željko Lučić, Anna Netrebko

Opera
€ 22,00
Filmhuis de Domijnen - Grote zaal
200 minuten
Opera
Engels (NL ondertiteld)

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

Hoewel er geen echte uitvoeringen zijn in het Royal Opera House in Londen bieden we je met deze encore toch de kans om opera op het hoogste niveau te beleven. De perfecte beeld- en geluidkwaliteit maken de passie en de emoties van de performances invoelbaar en plaatsen je ‘front row’ in de grote zaal van het Royal Opera House in hartje Londen.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Verdi’s levenslange liefdesrelatie met de werken van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als een van de grootste creaties van de mens. Met zijn librettist Fransesco Maria Piave wilde Verdi iets bijzonders creëren. Hun succes wordt bevestigd in elke maat van een partituur die Verdi op zijn meest theatrale manier ziet: het bruist van demonische energie.

De productie van Phyllida Lloyd door The Royal Opera is rijkelijk getint, doordrenkt met zwart, rood en goud. De heksen – door ontwerper Anthony Ward voorgesteld als vreemde wezens met scharlakenrode tulband – zijn altijd aanwezige agenten van het lot. Llyod schildert de kinderloosheid van de Macbeth’s af als het duistere verdriet dat schuilgaat achter hun vreselijke daden. De productie van The Royal Opera maakt gebruik van Verdi’s versie uit 1865 in Parijs, waaronder Lady Macbeths meeslepende aria ‘La luce langué’.

The Royal Opera House bij De Domijnen
De kosten voor de Royal Opera House voorstellingen zijn € 22,- per persoon. Dat is inclusief een drankje en een versnapering in de pauze. Deze filmvertoningen zijn integraal opgenomen uitvoeringen van de voorstellingen zoals die eerder live op de planken zijn gebracht in Londen.

De volgende opera- en balletuitvoeringen zijn als volgt:
Donderdag 17 december – 19.30 uur | De Notenkraker

aan het zoeken...