Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Royal Ballet – Doornroosje Geweest
sluiten
The Royal Ballet – Doornroosje

The Royal Ballet – Doornroosje

Choreografie: Marius Petipa

Dirigent: Simon Hewett

Ballet
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

180 minuten
Ballet
Engels (NL ondertiteld)

De betoverende partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en de oorspronkelijke choreografie van Marius Petipa vormen een schitterende combinatie met de toevoegingen die Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon voor The Royal Ballet creëerden.

Met dit klassieke Russische ballet vestigde/debuteerde The Royal Ballet zich na de Tweede Wereldoorlog in het nieuwe onderkomen in Covent Garden (1946) en verwierf het faam als gezelschap van wereldklasse: Doornroosje werd favoriet bij het publiek. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering een nieuw leven in geblazen en verschenen de prachtige ontwerpen en fonkelende kostuums van Oliver Messel weer op het podium. Ook deze keer weer. Dit ballet weet gegarandeerd elke toeschouwer te betoveren.

The Royal Opera House at De Domijnen
Dit theaterseizoen zit je goed in ons Filmhuis voor opera en ballet van het hoogste niveau. Tot en met juni zie je met regelmaat op zondagmiddag om 14.30 uur hoogwaardige theaterproducties vanuit Londen. De perfecte beeld- en geluidkwaliteit maken de passie en de emoties van de performances invoelbaar en plaatsen je ‘front row’ in de grote zaal van het Royal Opera House in Londen.

De kosten voor de Royal Opera House voorstellingen zijn 24,50 per persoon. Dat is inclusief een drankje (koffie/thee/fris) en een versnapering in de pauze. Deze filmvertoningen zijn integraal opgenomen uitvoeringen van de theatervoorstellingen zoals die eerder die maand/week live op de planken zijn gebracht in Londen.

aan het zoeken...