Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
The House that Jack Built Geweest
sluiten
The House that Jack Built

The House that Jack Built

Lars von Trier

Matt Dillon, Uma Thurman, Bruno Ganz

Thriller
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

155 minuten (zonder pauze)
Thriller

Zo’n honderd mensen verlieten woest de zaal tijdens de première van deze film op het Filmfestival van Cannes, maar toch ontving Lars von Trier een tien minuten durende staande ovatie van het lovende publiek dat was gebleven tot de spectaculaire finale.

Let op: Deze film is op zondag 24 maart om 14.00 uur te zien met een introductie op het oeuvre van Lars von Trier door Jan Salden. Voor tickets klik hier.

Door: Meike Gevers

Dit ijzingwekkende verhaal over de hyperintelligente seriemoordenaar Jack (Matt Dillon) speelt zich af in de Verenigde Staten in de jaren zeventig. Het verhaal wordt verteld door Jack, een perfectionistische architect die maar nooit tevreden is over zijn eigen ontwerpen. Hij omschrijft vijf incidenten uit zijn moordlustige verleden tot in detail aan de mysterieuze Verge (Bruno Ganz). Hij beschouwt zijn moorden als kunstwerken en hij gaat steeds extremer te werk in de hoop het perfecte kunstwerk te creëren.

Von Trier staat bekend om zijn provocerende manier van film maken. Ook deze keer heeft hij zich niet ingehouden en het ontbreekt zeker niet aan schokkende beelden. Een geniaal schouwspel over een man die zich een weg naar de diepste diepte van de hel baant.

Deze film is niet voor angsthazen. Bezoekers die dit goed kunnen weerstaan, zouden dit meesterwerk ook absoluut een staande ovatie geven.

Zijn rol als Verge in The House that Jack Built is een van de laatste filmrollen van de Zwitserse acteer- gigant Bruno Ganz. Hij werd wereldberoemd door zijn vertolkingen van de engel Damiel in Wim Wenders’ Der Himmel über Berlin en zijn personificatie van Adolf Hitler in Der Untergang. Het zou hem jaren kosten om de Hitler-rol definitief van zich af te schudden. Ganz overleed op 77-jarige leeftijd in het Zwitserse Zürich.

 • The House That Jack Built is te sadistisch en zelfingenomen voor de meesten, maar zit ook vol eigenzinnige en beklijvende ideeën en beelden. Vintage Von Trier dus.
  VPRO Cinema
 • The House That Jack Built’ is zinloos saai en soms smakeloos.
  NRC
 • Weinig films die zo gaaf naar de hel gaan als The House That Jack Built.
  de Volkskrant
 • De film is als een oersoep waarin allerlei gedachten en gevoelens van de regisseur over man en vrouw, chaos en creatie, oorlog en geweld ronddrijven.
  Trouw
aan het zoeken...