Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
The Guernsey Literary Society Geweest
sluiten

The Guernsey Literary Society

Mike Newell

Lily James, Michiel Huisman, Matthew Goode

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

123 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama
Engels (NL ondertiteld)

Regisseur Mike Newell (Four Weddings and a Funeral en Mona Lisa Smile) slaagt er wederom in een romantisch drama te produceren dat aanvoelt als een warm bad om je langzaam in weg te laten zakken. Een warm bad van maar liefst 123 minuten zou gemakkelijk kunnen gaan vervelen. Dat blijkt niet het geval. Er is weliswaar geen sprake van een heel bijzondere sensatie, maar het bad wordt wel steeds behaaglijker.

Door: John Bouten

Het kleine, maar fraaie eiland Guernsey heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog te lijden onder de Duitse bezetting. Om die moeilijke periode door te komen richten enkele bewoners een leesclub op met de bijzondere naam The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, ingegeven door de povere taart (van aardappelschillen) die ze tijdens hun bijeenkomsten bij wijze van traktatie aansnijden. Eén van de leden van de club schrijft een brief/uitnodiging aan de jonge, succesvolle schrijfster Juliet Ashton (Lily James). Zij maakt door haar succes een woelige periode in haar leven door en deels uit nieuwsgierigheid, deels als een soort (tijdelijke) vlucht besluit ze naar Guernsey af te reizen. Daar ontstaan dan twee door elkaar spelende verhaallijnen.

Enerzijds de ontmoeting met de leesclub, zijn leden en hun verhulde oorlogsverleden. Juliet stelt alles in het werk om de waarheid boven tafel te krijgen om daarmee zielenrust te brengen voor sommige leden. Gaandeweg die zoektocht raakt Juliet anderzijds steeds meer onder de indruk van de aantrekkelijke varkensboer Dawsey Adams (‘onze’ Michiel Huisman) die haar de brief stuurde. Een ontluikende liefde dus.

Hoewel beide verhaallijnen niet optimaal worden uitgewerkt en enigszins voorspelbaar zijn, hebben ze – ondersteund door het prachtige idyllische decor van het eiland – voldoende inhoud en raakvlakken ons uiteindelijk dat aangename bad te bezorgen.

aan het zoeken...